zondag 29 september 2013

Proefvossenrit

Schitterend weer, mooie opkomst en lekker gereden. Dat was de proefvossenrit van vanochtend in een zin.
Prima opkomst.
Samen met buurman Niels rond 9.30 uur richting Velo gereden en tot onze grote vreugde troffen we zwagertje Cees daar ook. Deze vossenrit was bedoeld als het formele startschot voor de wintertraining in aanloop naar de Tour des Alpes volgend jaar Juni. Vandaar dubbele vreugde toen Cees zijn goede voornemens in daden omgezet bleek te hebben en ook in de kantine van Velo opdook.

De opkomst was (voor een proefrit) prima. Bij benadering de helft van het aantal rijders wat er voor de competitie, start volgende week zondag, verwacht wordt. Al snel na de start was ik Niels en Cees kwijt, wat wel in de lijn der verwachting lag. Met mijn 10.000+ vlieguren voor dit jaar is mijn conditie gewoon ietsje beter. Cees moet helemaal weer van scratch starten en Niels heeft ook duidelijk minder uren op de fiets gezeten.

Ik zat lekker vanaf het begin in de kopgroep mee tot die groep bij Delft de fout in ging. Een paar kilometer later kwamen we achter de fout, maar toen was het kwaad al geschied. Een nieuwe kopgroep zat nu voor ons uit die we niet meer bij hebben kunnen halen. Ondanks die ene misser toch nog redelijk van voren aangekomen en wellicht voor de B-groep nog wel wat punten kunnen sprokkelen. Helaas dat die dan weer niet meetellen omdat het een proefrit was.
De vos stond bij Velo.
Conclusie na vandaag is dat vorm en de moraal goed zijn en ik er volgende week vol voor ga. Hopelijk dan geen missers en gelijk punten scoren. We zullen zien!


Nagekomen bericht:
De informele uitslag van groep 2 stond al na 10 min op Facebook. Toch nog de 7e plek ondanks het fout rijden. Mooie start!


0 reacties: