vrijdag 31 januari 2014

Fietsers en Sneeuwklokjes

Wat hebben fietser met Sneeuwklokjes te maken denk je wellicht? Dat ze allebei het koppie wel eens laten hangen? Of dat ze allebei van een ongekende schoonheid zijn? (ahum). Nee, dat is niet waar ik op doel. Fietsers en sneeuwklokjes hebben met elkaar gemeen dat ze direct opbloeien zodra het weer dat ook maar enigszins toelaat. Een beetje fietser grijpt namelijk elke gelegenheid aan dat er ook maar enigszins gefietst kan worden. Daardoor kan het zo maar gebeuren dat als je terugkijkt je ineens veel meer kilometers hebt gemaakt dan je vooraf voor mogelijk zou hebben gehouden.

De maand januari was daar weer een mooi voorbeeld van. Ongekend hoge temperaturen maakten dat er veel gefietst kon worden. In mijn geval zelfs de meeste hoeveelheid kilometers in mijn 4 jarige fiets carrière. 1.096 kilometers om precies te zijn tegen 723km in januari vorig jaar. Het meest in de buurt komt nog 2011. Toen kon ik 777km noteren. Een beste start dus dit jaar.
Donker rood in januari geeft een flink aantal gereden kilometers aan

Door al dat vroege gefiets begint ook de vorm al vroeg te komen. Maar eigenlijk is me dat nog veel te vroeg. Ik moest mezelf dus afremmen om niet als een sneeuwklokje veel te snel de grond uit te schieten. De rit van vandaag heb ik daarom enigzins met de handrem er op gereden. Is bovendien ook goed om de kleine blessuretjes de kans te geven weer wat te herstellen. Wel nog even langs de Keukenhof in Lisse gereden om te checken of daar wellicht nog vroegbloeiers opgeschoten waren. Was gelukkig niet het geval.

Fulcrum Racing 7 CX
Nieuwe wielen
Klaarblijkelijk is januari ook de maand dat al het materiaal stuk gaat. Ging 2 weken geleden het frame van mijn Bulls fiets stuk, gisteren scheurde de naaf van het achterwiel van de VanNicholas racer. Gelukkig was het setje wielen al nodig aan vervanging toe. Dat verzachtte het leed enigzins. Maar ik had dus wel een probleem. Reserve fiets nog in opbouw. VanNicholas fiets achterwiel stuk. Waar moest ik dan vandaag op fietsen? Een nieuwe set wielen moest er komen en wel snel. Gisteren ben ik dus nog in allerijl naar de fietsenmaker gereden om nieuwe wielen te halen. Hij had nog een setje "Fulcrum Racing 7 CX" hangen. Eigenlijk had ik liever weer een setje handgespaakte wielen gekocht, maar hier red ik het ook wel mee voorlopig. De maiden rit vandaag hebben ze in ieder geval prima doorstaan.

0 reacties: