maandag 17 februari 2014

Watieskebuurt?

Even een snelle blog update met de meest opmerkelijk zaken van de afgelopen weken:

Nieuwe banden voor de cross-hybride
De cross-hybride is van nieuwe cyclo-cross bandjes voorzien. Dat was wel nodig, want de orginele Schwalbe Racing Ralphs waren aardig versleten. Dit keer gekozen voor een wat gladder profiel, meer geschikt voor een ietwat hardere ondergrond. Net iets makkelijk tijdens het vossenrit rijden.
Continental Cyclocross Speed 700x35c
Bulls frame opbouw
Aanstaande donderdag hoop ik mijn Bulls met nieuw frame weer op te kunnen halen. Hij krijgt gelijk een beurtje, dus kan er weer tegenaan het nieuwe seizoen.

Een week met een dipje
Week 6 was een week met een dipje. Praktisch elke dag regen dus niet fietsen. En dan wordt je aan het einde van de week ook nog eens verkouden / grieperig. Het grieperige was gelukkig na één nacht met koortsdromen vanaf, maar de verkoudheid is er nog steeds. Kortom: een week om snel te vergeten.

Gran Fondo 2
Strava had weer een soortgelijke challenge als in Januari dit jaar. Fiets in de maand februari een tocht van minimaal 130 km. Afgelopen vrijdag had ik weer een 100+ tochtje op de planning staan, dus ik dacht: laten we er 130 van maken, dan is deze challenge ook gelijk weer in de knip. Volgens buienradar zou ik het tot 18.00 uur droog houden, dus de hele middag tijd om de tocht te rijden. Moet lukken zou je denken. Mis! Al na 40km begon het te regenen en is het niet meer opgehouden. En als het regent waait het ook net een stukkie harder. Gevolg: 90 kilometer in de regen en met windkracht 4/5 tegen gereden. Bij thuiskomst geen droge draad meer aan het lichaam en voeten en handen compleet afgestorven!

En dan kan je weer aan de slag met oude kranten in je fietsschoenen om je schoenen weer op tijd droog te krijgen voor de rit van zondag. Dat duurt dan meestal een dag of 2 met een hoop gedoe.  Reden om gelijk hiervoor eens goeie spullen aan te schaffen. Het is de Shoefresh geworden. Schoenen binnen een paar uur weer fris en fruitig. En uiteraard hardstikke droog. Ik verwacht het apparaat morgen binnen te krijgen. Ben benieuwd!
Shoefresh om je schoenen weer snel mee droog te krijgen.


Fietser te water!
Als leuke afsluiter de snoekduik die één van de fietsers van onze club nam tijdens de vossenrit van afgelopen zondag. We reden over een smal paadje langs het water met af en toe een boogbruggetje wat we moesten passeren. Op een gegeven moment ontstaat er een lichte opstopping voor zon bruggetje. Een van de achterop komende collega's merkt dit niet tijdig op en ik hoor het volgende vanuit mijn ooghoeken: "Ooooooh, sorry, sorry, sorry, <PLONS!>".  Die kon dus niet meer tijdig remmen en moest een nood uitwijk manoevre maken om een directe crash te voorkomen. De enige mogelijkheid was het water in en daar ging hij dus helemaal kopje onder inclusief fiets. Wat nog ontbrak was eendenkroos op zijn hoofd toen hij weer boven water kwam maar verder een enorm hilarisch gezicht natuurlijk... :-)

Dat was hem weer. Tot laturrrrr!


0 reacties: