dinsdag 31 maart 2015

Gent-Wevelgem. En dat is één.

Gent-Wevelgem
De eerste toertocht zit er op. Afgelopen zaterdag heb ik samen met fietsmaatjes Paul en Ton de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem gereden. Wind, regen, modder, kasseien, alles zat er in. Dat was overigens nog niets vergeleken bij de koers omstandigheden van de profs de zondag daarop volgend. De storm blies toen de wielrenners als blaadjes van de weg en sommigen werden zelfs in het water geblazen.
Een blij trio na een pittige Gent-Wevelgem
Fiets beurt
Maar goed, de eerste toertocht is een feit. En dat was gelijk een mooie generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen die we aanstaande zaterdag gaan fietsen. Wat bleek namelijk? Mijn fiets voor het zware werk (waarmee ik al de hele winter vossenritten heb gereden) bleek toch nog de nodige euvels te vertonen. Het een en ander kwam aan het licht toen tijdens de tocht van afgelopen zaterdag de ketting ineens regelmatig over begon te slaan. Een duidelijk teken van slijtage.

Dus bij terugkomst maar snel naar de fietsenmaker gesneld met voor hem de opdracht: de fiets klaar te maken voor de Ronde van Vlaanderen van a.s. zaterdag. Bij een snelle eerste inspectie door onze fietsenmakert kwam al hele een waslijst aan gebreken boven tafel. Oeps! En ik heb er het volste vertrouwen in dat ook tijdens de beurt nog het nodige aan ellende tevoorschijn komt :-). De volgende gebreken zijn op voorhand geconstateerd:
  • kransjes cassette versleten
  • ketting versleten
  • tandwiel voor versleten
  • crank lagers versleten
  • speling op het balhoofdstel
  • zadelbrug doorgezakt / versleten (nieuw zadel nodig)
  • rem/versnellings kabels aan vervanging toe
Kortom: het was hoog tijd voor een heeele grote beurt. Niet dat dat mij verraste want de fiets heeft het afgelopen jaar/winter flink op z'n kl#$%ten gehad. Wel een lekker gevoel dat het zo voor de tocht van zaterdag allemaal gerepareerd is. Vrijdag kan ik mijn gereviseerde liefde weer ophalen.  Dat wordt lekker knallen op een "nieuwe" fiets a.s. zaterdag!

donderdag 26 maart 2015

Adieu vossenritten, welkom toertochten!

Afgelopen zondag werd de laatste vossenrit van het FTCW seizoen 2014/15 verreden. Mijn doelstelling was om dit seizoen in de top-10 te eindigen. Ondanks dat ik afgelopen zondag op wintersport was en dus de laatste rit geen punten kon scoren is het toch gelukt om het klassement met een 10e plaats af te sluiten. Dat was niet zo zeer mijn eigen verdienste maar ook mede te danken aan de mannen die vlak onder mij in het klassement stonden en net niet genoeg punten scoorden in de laatste rit om mij in het eindklassement nog te passeren. Dank daarvoor heren! :-)

Top10 doelstelling net gehaald!

Toertochten
En dan is het nu toeren geblazen.  Mijn programma staat nog niet helemaal vast maar voor de volgende toertochten heb ik me al ingeschreven:

4-apr:  Ronde van Vlaanderen
18-apr: Amstel Gold Race
14-mei: De klimklassic
30-mei: Koos Moerenhout Classic

Op de zondagen in de weekenden daartussen uiteraard de FTCW tochten en wellicht ook nog wat andere toertochten afhankelijk van het weer en mijn zin.

Laat maar kom en die toertochten, ik heb er zin in! (dat is, als het niet regent)

Gedraaide trainingskilometers als voorbereiding op het toertocht seizoen zijn in orde.