zondag 28 juni 2015

Lang leve de CO2 patroon!

Na afgelopen vrijdag 3x lek gereden te hebben in één rit was ik even klaar met banden oppompen met minuscule fietspompjes. Zaterdag bij de lokale fietsenmaker (http://www.allesvoorderacefiets.nl/) dus maar even rap een CO2 patroon met opzetstukje gehaald.

De nieuwste aanwinst.
Voor vandaag stond de Rabobank Prestige Toertocht op het programma samen met zwagertje Cees en fietsmaatje Ton.  Tot mijn grote geluk krijgt zwagertje Cees me daar toch een enorm lekke band onderweg. Hoera! Een proefkonijn! Het lek was snel gevonden, een stuk hout met spijkertje stak nog in de band. Na een nieuwe bandje ingelegd te hebben ging ik los met mijn patroon. Binnen een paar seconden bandje weer vol en weer knallen op die fiets!  U begrijpt het, ik ben om. Vanaf nu behoort de CO2 patroon tot mijn standaard fietsuitrusting.

zaterdag 27 juni 2015

Tour de Couleuvre

Er staat weer een leuk fietsavontuur op het programma.
In week 32 fiets ik van Couleuvre, Frankrijk alleen terug naar huis in zes dag etappes.
Overnachtingen in B&B's en Hotelletjes.

Waarom Couleuvre zul je wellicht denken?  Omdat vrienden daar wonen en we bij hen op bezoek gaan. Het gezin gaat vervolgens weer met de auto naar huis, en papa de MAMIL (middle aged man in lycra) zonodig weer op de fiets moet :-)

Omdat ik "self-supporting" zal fietsen heb ik een paar Apidura fietstassen aangeschaft voor mijn racefiets. De bepakking die ik meeneem zal minimaal en lichtgewicht zijn. Dan schiet het lekker op.

Het doel is relaxed te fietsen en elke dag nog wat tijd over te houden voor local sightseeing.

Fiets met Apidura tassen

Het etappe schema
Dag 1 (zo 2-aug): Couleuvre - Auxerre  172km
Dag 2 (ma 3-aug): Auxerre - La Rothiere 120km
Dag 3 (di 4-aug): La Rothiere - Reims 140km
Dag 4 (wo 5 aug): Reims - Maubeuge 130km
Dag 5 (do 6-aug): Maubeuge - Antwerpen 128km
Dag 6 (vr 7-aug): Antwerpen - Den Haag 123km
Totale afstand: 813km

To be continued....