dinsdag 29 maart 2016

Rondje Maastricht

Ik heb nog nooit zoveel buienradar gechecked als de afgelopen dagen. De grote hamvraag daarbij was of ik wél of niet naar de UK zou gaan voor de 'generale repetitie tocht' van Hull naar Harwich. Omdat rond het weekend de verwachtingen voor komende week in de UK slecht zouden zijn heb ik besloten dat te skippen en er in eigen land op uit te trekken. Dus ben ik rap in Strava en mijn booking.com app aan de slag gegaan om een nieuwe 4-daagse uit te zetten. En dit is het nieuwe plan:

woensdag: Oisterwijk, 117km. https://www.strava.com/routes/4452583
donderdag: Valkenburg, 109km. https://www.strava.com/routes/4457787
vrijdag: Antwerpen, 110km. https://www.strava.com/routes/4458212
zaterdag: Den Haag, 136km. https://www.strava.com/routes/4458370


En natuurlijk, net als je de boel omgegooid hebt, blijken de voorspellingen voor de UK ook helemaal leuk te worden. Maar de accommodatie is al geannuleerd dus dat feest gaat niet meer door. 

De fiets is er ondertussen ook helemaal klaar voor. Ik moest natuurlijk nog wel even alles wegen om te weten hoeveel kilo bagage ik nu precies in al die tasjes gestopt had. En dat viel me nog reuze mee moet ik zeggen:

Stuurtassen: 2 kg
Frametassen: 2.2 kg
Zadeltas: 2.7 kg
Bidons (2x750ml en 2x500ml): 2,5 kg
Spatborden: 0,49 kg
Totaal: 9.9 kg 

Totaal gewicht is nog onder de 10 kilo en dat vind ik eigenlijk helemaal niet slecht voor een hele maand vakantie (deze setup is ook bedoeld voor Santiago de Compostela).

Vanmiddag nog even een vers wielersetje (broek en jersey) gehaald bij fietsenmaker Menno, mijn vaste support in de voorbereiding naar Santiago de Compostela (http://www.allesvoorderacefiets.nl/tuttobici/).

Morgenvroeg na het ontbijt dan vertrek ik. Wel wind tegen heb ik gezien, maar ik heb geen haast en kan er de hele dag over doen. Regelmatig even stoppen en een fotootje. Ik heb er zin in. Let's go!

0 reacties: