zondag 3 april 2016

Dag 4: Ranst - Den Haag

De laatste dag alweer. Na een onrustige nacht (ik werd wakker gehouden door een mug) kon ik vanochtend vroeg aan het ontbijt aanschuiven (6.30 uur). Gastvrouw Greet was speciaal vroeg uit de veren gegaan om mijn ontbijt klaar te maken. Dat was wel fijn want vandaag was de dag afstand ruim 135 kilometer. Na een leuk gesprek was het tijd om de bagage weer op te laden en te vertrekken.
En weer even een religieuze stop bij Steenbergen.
Het gedeelte in Belgie ging door Brasschaat en Kalmthout. Het was de eerste keer dat ik hier langs reed en met name de Kalmhoutse heide was ronduit schitterend. Zonder ook maar een grensbord gezien te hebben passeerde ik bij Huijbergen de grens en was ik weer terug in Nederland. Tot aan Steenbergen bleef ik door de bossen fietsen maar daarna begon het langzaamaan kaler te worden. Gelukkig had ik de wind in de rug en dus het schoot lekker op.
Ongemerkt de grens weer over bij Huijbergen
Bij het Hellegatsplein kwam ik weer binnen mijn fiets actieradius vanuit Den Haag. Bij strandpaviljoen "De Banaan" was ik al eens eerder gestopt tijdens lange ritten vanuit Den Haag. Ik fietste er bijna nog voorbij omdat ik van een andere kant dan normaal kwam en het even niet herkende.

Koffie met appelgebak bij Strandpaviljoen "De Banaan" 
Enkele bakkies koffie een een appelpuntje met slagroom later was ik klaar voor het laatste gedeelte. Althans, zo voelde het. Ik moest nog wel eerst even met het veer over bij Nieuw-Beijerland en het veer bij Rozenburg, maar toch.
Het veer van Nieuw-Beijerland
In de laatste 15km bij Schipluiden kwam ik notabene nog in een trainingsgroep van de Spartaan terecht. Omdat ik nog wat over had besloot ik in de groep te blijven hangen. Wel even wat scheve blikken (wat hebben we hier voor bakfiets in ons midden:-)) maar het ging prima met snelheden van zelfs boven de 35km/uur.  Bij Schipluiden ging de groep de andere kant op en besloot ik het laatste stukje uit te bollen richting huis.

En voor je het weet zit zon fietsweekje er dan al weer op. Een prima geslaagd weekje. Geen fietspech. De bikepacking setup werkte prima en geen last van het zitvlak. Dat wil zeggen.... 's-avonds bleek ik toch weer wat vervelend plekken op mijn zitvlak te hebben die vanochtend bij dit schrijven gelukkig weer zijn verdwenen. Afwachten of en wat daarmee dan gebeurd als ik een maand onderweg ben naar Santiago.
De einstand van dag 4
De strava "digits" van de vier fietsdagen:
Strava fietsdag 1 
Strava fietsdag 2
Strava fietsdag 3
Strava fietsdag 4

Home sweet home!

0 reacties: