woensdag 10 februari 2016

Big Data analyse

Afgelopen week struinde ik weer eens door mijn fiets data van afgelopen jaren heen. Naarmate de jaren vorderen, en er meer data verzameld is, een leukere bezigheid.
Zo kwam ik dit keer tot een prettige constatering. En dat loopt als volgt:

Als eerste is mijn gemiddelde snelheid per jaar toegenomen. Ik ben dus klaarblijkelijk elk jaar nog steeds harder gaan fietsen.

Gemiddelde snelheid per jaar is toegenomen
Daarbij is mijn gemiddelde hartslag omlaag gegaan (ik rijdt elke rit met een hartslagmeter). Niet onlogisch naarmate je ouder wordt, maar je zou denken dat de prestaties dan ook gelijkwaardig afnemen.
Gemiddelde hartslag per jaar is afgenomen
Het afzien is er in ieder geval niet minder om geworden. De "suffer score" geeft de prestatie in relatie tot de hartslag hoogte en fiets afstand weer. De score onder het omslagpunt (blauwe deel) neemt nog steeds toe. Er wordt dus nog steeds stevig doorgefietst. De totale suffer score is sinds afgelopen jaar iets afgenomen, maar mijn gemiddelde snelheid neemt nog steeds toe. Sneller met minder inspanning dus.
De "Suffer Score" neem per jaar ook nog toe.
En bij dat alles neemt ook de gehele jaarafstand elk jaar nog eens toe.

Aantal fiets kilometers per jaar neem toe.
Wat kunnen we hier nu uit concluderen?  Ik concludeer het volgende: Ik ga elk jaar nog langer en sneller fietsen terwijl mijn hartslag tijdens het sporten elk jaar nog afneemt. Ik heb geen feiten, maar ik gok dat mijn hart de afgelopen jaren gegroeid is en daardoor meer bloed per slag kan rondpompen en dat o.a. daardoor de hartslag lager is geworden (sporthart).  Kortom: Er zit dus, ondanks de 50-jarige leeftijd, nog steeds een positieve ontwikkeling in de prestaties. 
En da's toch leuk om te constateren, nie'waar? :-)