dinsdag 3 oktober 2017

We tillen overal zwaar aan!

We tillen overal zwaar aan deze week. Letterlijk! Op de rommelkamer staat de fiets uitrusting uitgestald en alles gaat door de handen om gewogen te worden. De keukenweegschaal draait overuren. De checklist  in excel op de laptop wordt scrutineus doorlopen en daar waar ook maar ergens een zweem van twijfel over nut en noodzaak van een item ontstaat wordt het lijdend voorwerp radicaal afgevoerd.

Het is een nuttige exercitie. Vaak kom je tot de conclusie dat je voorwerpen meeneemt die praktisch niet gebruikt worden onderweg of die ook makkelijk onderweg gekocht kunnen worden indien noodzakelijk. En met een dagelijks gemiddelde van 1400 hoogtemeters is elke gram er één.

Alles wordt gewogen. 
Op het moment van schrijven heeft al dat wegen me het volgende opgeleverd:

Fiets: 11.500 gram
Bagage: 9596 gram
Spullen gedragen "op het lichaam" : 2379 gram
Totaal gewicht: 23475 gram

Het gewicht van de fiets is vrij hoog omdat deze keer de Genesis Croix-de-Fer meegaat die een stalen frame heeft. Dat scheelt toch al snel een extra kilo aan gewicht ten opzichte van mijn andere titanium fietsframe.  Ook de schijfremmen en hoge velgen voegen iets extra aan het gewicht van de fiets toe. Daar staat dan weer tegenover dat hij praktisch onverwoestbaar is en ook geschikt om off-road mee te rijden. Dat off-road rijden gaat deze rit waarschijnlijk ook wel een enkele keer gebeuren. In sommige etappes zijn stukken onverharde weg beschikbaar die we zeker eens gaan proberen.

Het gewicht van de bagage ga ik de resterende dagen nog eens kritisch bekijken. Wellicht is er nog iets wat ik ga afstrepen om het gewicht nog wat verder omlaag te brengen.

En voor wat mijn eigen gewicht betreft is er niet veel meer te behalen. Al jarenlang rond de 80kg waarbij het niet verstandig is om meer af te vallen :-).

To be continued!

0 reacties: