zondag 18 april 2010

D1, Den Haag - Sleeuwijk, 94 kilometer

Nederland Fietsland
Het was mooi weer vandaag. 50-plussers op unisex fietsen, 60-plussers op unisex elektrische fietsen, toerclubs met unisex race uniformpjes (en met altijd een afwijkend uniform van de achteraan rijdende gastrijder), en natuurlijk de solitaire toerfietser zoals ik. Ze waren allemaal in grote getale op de wegen te vinden vandaag.


Over Veeren, een Brug en Tunnels
Na de euforie van gisteren stond vandaag weer een mooie tocht in de planning. Op de fiets naar een verjaardagsfeestje van vrienden in Sleeuwijk. Het weer was wederom van de buitencategorie en de uitgestippelde tocht van ongekende schoonheid. De rit was zo uitgestippeld dat ik 2 veeren 1 brug en 2 autotunnels zou moeten nemen:


Vervolgens over de Spijkenisserbrug
Door de autotunnels De Heinenoordtunnel bij Barendrecht en de Kiltunnel bij Dordrecht.
En hierna op het veer naar de BiesBosch


En je ziet: voor de kosten hoef je het niet te laten..:-). En als toetje op de slagroom de hele rit wind mee.  Na gisteren dacht ik dat er voorlopig geen "overtreffende euforische fiets trap" zou zijn, maar vandaag al diende hij zich aan: "zon", "wind mee", "2 veeren", "1 brug", "2 tunnels", "Biesbosch" en bij aankomst een verjaardagsfeest met liters koud bier, goed gezelschap en heerlijk eten.  In één zin: "Een topdag!".


Teller:29 Activiteiten
Afstand:1,586.43 km
Gem. afstand:54.70 km
Tijd:67:07:28 u:m:s
Gem. tijd:02:18:52 u:m:s
Hoogte winst:3,170 m
Gem. snelheid:23.6 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:87 rpm

0 reacties: