zondag 22 augustus 2010

Libelle Powerrrrr....

Fietsen met buurman Erwin
Mijn buurman Erwin fietst ook. Al voor de zomervakantie hadden we al eens afgesproken om eens een ritje samen te maken. Tot vandaag was dat er nog niet van gekomen, maar gisteravond was het ineens, na een paar mailtjes over en weer, geregeld. Vanochtend om 08.00 uur was het vertrek voor een rondje Delft / Vlaardingen / Hoek v.Holland.  Aangezien Erwin op een MTB fietst en ik op een racefiets was het even kijken hoe de onderlinge verhouding qua snelheid lag. Gelukkig hadden we een mooi gelijkmatig tempo (hij trapte dus zelfs nog zwaarder dan ik) dus dat ging prima.

De Berg
Via Delft ging het naar Vlaardingen en vanaf daar langs de Nieuwe Waterweg. De wind was vrij stevig, maar gelukkig hadden hem niet vol tegen. Uiteraard moesten we "De Berg" even één keer pakken en daarna was het vanaf Hoek v. Holland met de wind in de rug naar Kijkduin blazen. Met snelheden tot 45 km/uur was dat traject binnen no-time afgelegd.

Millieu-technisch verantwoord "Cancellaraatje" aka Libelle in je helm

Libelle Powerrrrr
Vlak voor Kijkduin zegt Erwin ineens tegen me: "Kijk eens even achter bij mijn wiel of er iets los zit. Er maakt daar iets een raar geluid". Een snelle check leverde niets op en aangezien het geluid ook weer verdwenen was fietsten we maar weer verder door naar huis. Voor het huis zet Erwin zijn helm af en in een luchtsleuf van zijn hel zit een prachtige grote libelle! Geen wonder dat hij zo hard fietste! Da's een soort millieu-technisch verantwoord "cancellaraatje".... Volgende tocht doen we eerst even een helm-inspectie Erwin. Zo kan ik het ook! ..:-)

Doen we vaker
We besluiten door te constateren dat we allebei lekker gefietst hebben en het experiment voor herhaling vatbaar is. Dat doen we vaker!


Teller:81 Activiteiten
Afstand:6,073.53 km
Gem. afstand:74.98 km
Tijd:242:37:38 u:m:s
Gem. tijd:02:59:43 u:m:s
Hoogte winst:26,848 m
Gem. snelheid:25.0 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:89 rpm

0 reacties: