zondag 27 juni 2010

Mooie rit naar Callandsoog, 140 kilometer

Het is even voor zevenen als Cees zich bij mij voor het huis meld. De bedoeling is om van Den Haag naar Callandsoog te fietsen, waar onze schoonouders op de camping staan. De vrouwen, kinderen en twinny-load gaan met de auto zodat we 's-avond gezamelijk, in één auto, weer naar huis terug kunnen.

Zomerochtend magic
's-Ochtends heel vroeg op een warme zomerdag vindt ik altijd de mooiste tijd om te sporten. Het is nog aangenaam koel en lekker rustig. Ook zo deze ochtend. Ik heb het gevoel dat ik op zomervakantie ben in een Mediterranee land en op het punt sta om vanaf de camping met een ochtend excursie op pad te gaan.

De Kaag
Om te voorkomen dat we 120km alleen maar door de duinen fietsen, besluiten we (lichtelijk om) via Zoeterwoude en de Kaag te fietsen om ergens tussen Noordwijk en Zandvoort het duinenpad weer op te pakken. We hebben grotendeels de wind in de rug en dat geeft een lekker "easy rider" gevoel.
Voorbij Zandvoort gaan we dwars door het natuurgebied "Zuid-Kennemerland". Erg bosrijk en mede daardoor vindt je er al veel hardlopers, die op een zomerdag als vandaag heerlijk koel onder de schaduw van de bomen aan het sporten zijn. Een zeer fraai natuurgebied!

De sluizen van IJmuiden
Na het Kennemerland is het bij IJmuiden even puzzelen over welke sluizen we allemaal heen moeten om aan de andere kant te komen. Het blijft een imposant gezicht zon haven met al die grote schepen. Met name als je op de achtergrond het enorme bedrijfsterrein van Hoogovens als contouren hebt. Een erg mooie afwisseling in deze overigens ook al erg gevarieerde tocht.

Cola en Appeltaart
Na IJmuiden is het bij Heemskerk Cola met appeltaart en slagroom (jawel!). We zitten rond de de 100km en ondanks overwegend wind mee beginnen de benen toch al wat stram aan te voelen.
Van Heemskerk tem Petten is het erg bosrijk, maar ook erg druk met strandgangers en fietstoeristen. Het is voortdurend bellen en inhalen op de smalle fietspaden. Inmiddels is het al behoorlijk warm geworden en daarom scoren we in Bergen nog snel even een ijsje. Na Petten houdt het bosrijk gebied vrij plotsklaps op en fietsen we op de lange, rechte weg onder de dijk naar Callandsoog.  Op het laatste stuk naar Callandsoog gaat nog even de grote tand er op voor de "Grand Finale" en niet veel later arriveren we op de Camping "De Nollen". Weer een memorabele tocht met perfecte condities!

p.s. Vandaag weer een mijlpaal bereikt. Ik ben de 4000 kilometer grens gepasseerd. (of even op-en-neer naar Gibraltar zoals Cees het noemt..:-) Wie me dat vorig jaar had verteld, had ik ernstig voor gek verklaard.


Teller:60 Activiteiten
Afstand:4,111.11 km
Gem. afstand:68.52 km
Tijd:165:43:48 u:m:s
Gem. tijd:02:45:43 u:m:s
Hoogte winst:13,884 m
Gem. snelheid:24.8 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:89 rpm

0 reacties: