vrijdag 2 juli 2010

Toertocht Grand Depart (2)

Vandaag was het zover. De start van de Tour de France met de Toertocht Grand Depart. Mijn schoonouders waren gisteren bij ons thuis in Den Haag gekomen, dus konden Sies en ik 's-ochtends mooi op tijd naar Rotterdam. We konden de auto achter de Kuip kwijt waar we nog net een mooi parkeerplaatsje vonden.
Professionele voorbereiding van Sies.

Gezellige puinhoop
Om 09.00 uur konden de 120km rijders hun shirtjes ophalen bij de Kuip. Omdat ongeveer iedereen tegelijk kwam, en er niet echt een looproute was uitgezet, was het een gezellig puinhoop (puntje voor de evaluatie organisatoren..:-).  Maar iedereen had goede zin en het weer was top, dus dat mocht de pret allemaal niet drukken.
Apetrots op het mooie "Grand Depart" shirtje...

Om 09.30 uur was het in groepen van 30 rijders om de minuut vertrekken. Om 09.40 uur waren wij al de startlijn gepasseerd en waren we dus toch nog mooi op tijd weg.
Gezellige drukte bij de start.
Vanaf de start was het non-stop groepsrijden. Het aantal rijders op het parcours was dusdanig dat je bijna altijd in een groep kon/moest meefietsen. Voor niet-verenigingsrijders als ik is dat best wel eens lekker. Door dat groeps-rijden was de snelheid bijna voortdurend meer dan 30km/uur.

Koffie
Na +/- 70km was het tijd voor koffie.
Na de koffie ging het weer in "de bus" verder. Ik moet nog even opmerken dat het afzetten van kruispunten dmv "verkeersregelaars" zeer goed geregeld was. Daarvoor zijn enorm veel vrijwillers weer in de weer geweest. Top! En voor je het weet ben je dan al weer bij de finish; het feestterrein in het park aan de Vaanweg. Verschillende podia en veel kraampjes. Net of je op een pop-festival rondloopt.  


Het is wel duidelijk wie het Armstrong lastig gaat maken in deze Tour...:-)

En na zon mooie tocht smaakt een lekker koud biertje super!

Gezellige drukte in het park op de Vaanweg.

En nog even 1x poseren voor de fiets met het "kekke" shirt



Teller:61 Activiteiten
Afstand:4,224.47 km
Gem. afstand:69.25 km
Tijd:169:43:40 u:m:s
Gem. tijd:02:46:56 u:m:s
Hoogte winst:14,082 m
Gem. snelheid:24.9 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:89 rpm

0 reacties: