zondag 19 september 2010

Dam-tot-Dam Fietsclassic

Vroeg op
Vandaag heb ik met Erwin(buurman), Niels(zoon) en Stijn(oomzegger) de Dam-tot-Dam fietsclassic gereden. Om 07.00 uur reden we met 2 auto's en 4 fietsen op de fietsendragers richting Amsterdam-Noord. Vanaf Noord konden we rond 08.30 konden we met het pontje oversteken tot achter het Centraal Station. Het pontje van vandaag gratis en voer op en aan. Erg handig! Vanaf het Centraal Station was het nog een klein stukje naar de Dam fietsen om te starten.
Het is nog koud 's-ochtends vroeg (10gr)

Op het pontje
65 ipv 105
De planning was om de 105km variant te nemen, maar bij het punt van opsplitsing regende het en ook de voorspellingen waren niet goed. En om nou gelijk ongetrainde Niels en Stijn een regen-hel in te sturen, da's ook zo wat. Dan fietsen ze nooit meer mee! Dus hebben we de 65km variant genomen.

Klapband
Stijn kreeg op een kilometer of 40 nog een klapband. Snel even een nieuw binnenbandje gelegd en verder ging het weer. In Monnickendam zijn de jongens ingewijd in het eten van appeltaart met slagroom (een must voor de serieuze toerfietser). Het bleef achteraf nog redelijk droog, maar langs het IJmeer stond een meer dan stevige bries (windkracht 5/6) die we helaas tegen hadden. Aangezien ik de man in bonus(training) was had ik de eer om de kop te nemen. Diegenen die we inhaalden haakten vaak nog aan en binnen no time had ik een mooie bus aan mijn achterwiel hangen.

Door Amsterdam
Om weer bij de Dam te komen moesten we het laatste stukje door Amsterdam. De begeleiding en afzettingen waren prima geregeld, maar telkens voor stoplichten stoppen blijft niet leuk. Maar met een voldaan gevoel kwamen we op de Dam weer onder het Finish doek door. Ondanks het mindere weer toch lekker gefietst met de jongens.

Stempels van de 65km op de 105km kaart.


Teller:92 Activiteiten
Afstand:6,815.04 km
Gem. afstand:74.08 km
Tijd:271:04:13 u:m:s
Gem. tijd:02:56:47 u:m:s
Hoogte winst:28,196 m
Gem. snelheid:25.1 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:90 rpm

0 reacties: