woensdag 5 oktober 2011

Het mysterie van de 3e emmer....

Vandaag was het zo ver. Na 2 dagen ondragelijke spanning en gek makende onzekerheid publiceerde FTCW vandaag de uitslag van Vossenrit die afgelopen zondag verreden is. En wat schetst mijn verbazing? Ik heb het een vliegende start gehad! Kom gelijk op nummer 2 binnen:
Nummer 2. I'm a "Happy Hunter".
Niels en Cees blijken minder fortuinlijk te zijn geweest en zijn resp. op plaats 50 en 51 beland met elk 3 punten. Ter info: je krijgt 3 punten voor de moeite als je verkeerd gereden bent. Van Niels was dat verwacht. Hij had onderweg maar 2 van de 3 emmers aangedaan, was de route kwijtgeraakt om vervolgens linea recta weer terug naar de finish te fietsen. Maar de 3 punten van Cees zijn een merkwaardig verhaal. Cees is onderweg wél 3 kaartjes kwijtgeraakt. Hij beweert zelf 3 controle emmers te hebben gehad. Je zou dus zeggen dat hij de route goed heeft gereden en dus minimaal 5 punten zou moeten hebben. Wat is hier in Pietsnaam gebeurd? Ik zie 3 mogelijke scenario's die zich hebben voltrokken:

1. Scenario "Foute Emmer"
De organisatie heeft een nep emmer ergens geplaatst waar men verwachtte dat men fout zou rijden. Cees is hier met open ogen en volle overtuiging ingestonken.

2. Scenario "Dikke Vingers"
Cees heeft met zijn dikke vingers gewoon 2 kaartjes in 1 emmer gegooid. En met zijn geheugen als een zeef dacht hij achteraf  3 emmers te hebben gehad.

Maar persoonlijk geloof ik het meest in scenario 3:

3. Scenario "Glazenwasser"
Cees is onderweg een glazenwasser tegengekomen en heeft zijn emmer per abuis aangezien voor een vossenrit emmer. Hij heeft in het voorbijgaan zijn kaartje in de emmer onder aan de trap van de glazenwasser gegooid. Waarschijnlijk dacht hij nog bij zichzelf: "zooo, hier heeft het hard geregend. Ik ben blij dat ik dat buitje gemist heb!".  Vervolgens heeft hij de glazenwasser in volslagen vertwijfeling achtergelaten. Volgens getuigen heeft de man nog minutenlang, naast zijn emmer, verdwaast voor zich uit staan staren. In zijn hand een plastic kaartje ter grootte van een creditcard met daarop een nummer. Nummer 359........




Racefiets
8598 km (95x)
327:03 uur
Cross-hybride
695 km (12x)
29:43 uur
Totaal
9293 km

2 reacties:

Bully & Bataaf zei

Sterk werk Johan, voor `t eerst meedoen en meteen 2de in het ''algemeen klassement'' staan.
Zondag weer op jacht??

Johan Barelds zei

Yep! Zal wel heel anders worden met dit herfstweer. Hopelijk geen slip en/of valpartijen.