zaterdag 1 oktober 2011

Vrijdagmiddag ritje

Ik had mijn kilometers al gemaakt voor deze week en zat nog even lekker van het mooie weer te genieten toen rond 16.30 uur buurman Niels belde. Of ik nog even zin had in een ritje. Nou jawel. Snel omgekleed en 10 minuten later waren we al onderweg. Het weer was nog geweldig en we hadden eigenlijk een relaxed ritje vrijdagmiddagritje in gedachten.

Komt tot onze stomme verbazing net voorbij Poeldijk zwager Cees ons voorbij stuiven. Die wilde ook nog even snel een vrijdagmiddag ritje doen. Aangezien we meestal hetzelfde rondje rijden zijn we toen met z'n drieen verder gegaan. Opmerkelijk was dat wel het tempo gelijk de lucht in ging. Klaarblijkelijk gaat er toch onbewust haantjesgedrag de kop op steken als je meerdere (fiets)haantjes bij elkaar zet. Einde rustig vrijdagmiddagritje.

Bij de Waterweg zijn Cees en ik toen ook nog maar eens een keer de berg opgeknald terwijl Niels doorfietste. Die hadden we pas een kilometer of 5 later weer ingehaald omdat hij nou ook niet bepaald rustig doorfietste (de boef). Na nog wat sprintjes onderweg op de bekende klimmetjes zijn we weer geëindigd met een ijsje bij de bakker in Wateringen. Altijd lekker.

Morgen nog één rustdag en dan zondag de eerste Vossenrit voor het eggie. We hebben nog een andere vriend (Paul) kunnen omlullen om zondag ook mee te doen. Heeft ook geen fietservaring maar wel een zwaar sportieve instelling. Houdt bovendien niet van verliezen. Dat kan dus nog leuk worden..:-)

Oh ja, en het balhoofdstel kraakt nog steeds lichtjes. Zodra de nieuwe montage standaard gearriveerd is gaan we hem nog maar eens uit elkaar halen en helemaal invetten.




Racefiets
8404 km (92x)
320:02 uur
Cross-hybride
695 km (12x)
29:43 uur
Totaal
9099 km

0 reacties: