dinsdag 27 december 2011

MTB parcours Exloo

De kerstdagen heb ik samen bevriende buren en eigen gezin doorgebracht in een Landal greenpark. Als geboren en getogen "Drentie" ga je dan dus naar het "Land van Bartje" in Ees. Mijn buurman Niels is inmiddels ook flink fietsgestoord, dus het was een logisch gevolg dat de fietsen meegingen naar het park.

Voor zaterdag heb ik zelf een tochtje uitgezet maar voor maandag wil ik wel eens een van de lokale MTB parcoursen proberen. Via twitter wordt ik eerst op het MTB parcours van Sleen geattendeerd, maar na wordt speurwerk besluiten we het parcours van Exloo te nemen. Vooral ook omdat dit parcours letterlijk om het park heen loopt. Je rijdt de deur uit en zit gelijk goed, wat wil je nog meer?
MTB route Exloo
Het parcours is een rondje van 25km en ondanks dat het nog enigzins nat is gaan we op de 2e kerstdag al vroeg op pad. De route zit in de GPS, maar dat blijkt achteraf overbodig; hij wordt prima aangegeven met de bekende MTB bordjes.

Het parcours is prachtig maar blijkt wel al snel één groot modderballet te zijn. Maar het is net als met zwemmen in koud water: als je er eenmaal door bent is het prima te doen...:-). We hebben ons dus helemaal uitgeleefd en kwamen als een stel Turkse olieworstelaars weer terug bij het huisje op het Park.  Dilemma: hoe krijg je je fiets weer schoon als je geen tuinslang hebt? Na wat creatief denkwerk was de oplossing snel voorhanden: die gaat gewoon het bad in!

Het leek zo'n mooie oplossing tot na de fietswassing bleek dat de afvoer van het bad compleet verstopt was geraakt van de kilo's zand en dennennaalden die met de fiets meegekomen waren. Toen ook nog het bad vol met rubbersporen bleek te zitten was het feest helemaal compleet.

Gelukkig bleek de verstopping op te lossen nadat ik de doucheslang in de bad afvoer had gepropt en de kraan helemaal opengedraaid. Ook de rubbersporen bleken na een grondige schrobbeurt met "Bob-de-Bouwer shampoo" en een trekker gelukkig goed op te lossen. Pfffftt..daar kwamen we toch even goed mee weg. Je moet er toch niet aan denken om aan de park leiding uit te moeten leggen hoe er remsporen in het bad komen en de afvoer verstopt zit met 10kg zand..:-)  De moraal van dit verhaal: "Pas goed op wie je in je bad stopt!"....


Racefiets
9263 km (107x)
351:13 uur
Cross-hybride
1612 km (32x)
68:31 uur
Totaal
10875 km


0 reacties: