dinsdag 20 december 2011

Een mooi kerstkado!

Het kan raar lopen. Tot afgelopen week was ik al wel bezig met een nieuw doel voor 2012, maar had nog niet het 'eureka gevoel' hierover zoals ik dat de voorgaande jaren heb gekend. Ik merkte bij mezelf dat mijn heilig vuur van de afgelopen 2 jaar zich langzaam aan het 'normaliseren' was. Fietsen is een gewone sport en dat doe je een paar keer per week. Niks bijzonders mee. Zou de magie van het fietsen langzaam verdwijnen zoals een prille verliefdheid? Zou dat normaal zijn? Het leek er tot afgelopen week wel op. "Leek" zeg ik, want toen kreeg ik een email die de boel weer als vanouds op zijn kop zette...

De aanstichter
Het begon met een mailtje afgelopen vrijdag van mede fiets fanaat en AtoS collega Siep Luinenburg. Het emailtje bevatte een presentatie van de Tour For Live, team AtoS Groningen en de begeleidende woorden van Siep: "iets voor jou?".  Na de presentatie gelezen te hebben en de etappes van de Tour For Live op hun website  bekeken te hebben sloegen de kriebels accuut en in alle hevigheid toe. Wauw! Dit is het het. Wat een waanzinnig mooi doel. Per kerende mail heb ik Siep laten weten dat ik heel graag van de partij wilde zijn.

Een 'echt' doel
's-Avonds (of eerlijk gezegd 's-nachts) kwamen ook de twijfels. Kan ik dit aan? Trekt mijn rug dit soort meerdaagse top prestaties? Pas ik wel in het team? Kortom: alle onzekerheden die ook bij een echte doel horen. Eenzelfde tocht fietsen die ik de jaren er voor ook al heb gefietst is wel leuk, maar niet meer echt een uitdaging. De Tour For Live fietsen is wel een echte uitdaging. Een meerdaagse tour, zwaar, over de Alpen. En met alle ups-and-downs die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn. Schrijf je eigen onvergetelijke geschiedenis!

Nog een doel!
Zoals je merkt, en ik ben hier heel eerlijk in, ligt mijn primaire interesse in de sportieve uitdaging. Maar deze uitdaging heeft nog een ander facet waar ik ook mijn grenzen in kan verleggen. Het charitatieve doel. Ondanks dat momenteel de (toer)fiets wereld gebombadeerd lijkt te worden met sponsortocht initiatieven is het wellicht juist nu een goed moment om te proberen om ook daar ook een goede prestatie neer te zetten. Ik hoop (en reken er op) dat mijn enthousiasme en inzet voor de sportieve uitdaging hierbij als kruiwagen kunnen fungeren voor de charitatieve prestatie. Wat ook de uitkomst moge zijn: ik ga er voor!

Kerstkado
Het is een mooi kerstkado, dit nieuwe doel voor 2012. Ik voel de energie en het enthousiasme weer in me bovenborrelen en heb er echt zin in om er mee aan de slag te gaan. Schema's maken, mede teamleden ontmoeten, trainen, toertochten rijden, nog meer trainen, ik kan niet wachten! Ho!, ho!, ho! Merry Christmas!

Iedereen uitermate prettige feestdagen
en een sportief nieuwjaar!


5 reacties:

Ronald van Schaik zei

Prachtig doel voor 2012 Johan! En onderweg nog een paar biggetjes scoren, 2 vliegen in 1 klap! Succes!
Groeten,

Ronald.

Marieke zei

Wat kan dat lekker motiveren he, een nieuw doel. Geniet er maar van.

Martin Kool zei

Wat een cadeau. Veel succes met de voorbereiding/voorpret.

Johan Barelds zei

Bedankt voor jullie reacties allemaal! We gaan er iets moois van maken. Prettige feestdagen!

Melsje zei

Ik ben nu al benieuwd naar jouw verslag van voorbereiding en de tour zelf. Succes.

Gr,

Wim