zondag 12 februari 2012

Meije Toertocht

We schrijven zaterdag 11 februari 8.30 uur. Samen met zwager Cees ben ik onderweg richting Nieuwkoop om daar te gaan schaatsen bij de Nieuwkoopse plassen. Dat hebben we jaren geleden al eens een keer eerder gedaan en dat was toen goed bevallen. Het is flink koud (-12gr.) en ik ben blij dat ik flink wat kleding meegenomen heb.

Ze verwachten klaarblijkelijk grote aantallen schaatsers, want we worden al bij Aarlanderveen op professionele wijze opgevangen door verkeersregelaars die ons naar weilanden dirigeren waar grote hoeveelheden auto's geparkeerd kunnen worden. Het weiland ligt vlak naast de plassen en in cafe "de eerste aanleg" kopen we onze startkaarten en binden de schaatsen onder. Fascinerend te zien wat voor een gezellige mierenhoop het altijd in deze cafe's is tijdens schaatstochten.
Krasse Knarren.
De Meije toertocht blijkt het onderste deel van de "8" die we geschaatst hebben (zie Garmin overzicht hieronder). Van voorgaande keer weet ik dat je ook een lus naar het noorden hebt, maar er is nergens een splitsing aangegeven dus schaatsen we de Meije tocht maar 2x. Dat was geen overdeeld genoegen. De banen zijn smal, druk, en er zitten redelijk veel scheuren in het ijs. Met veel bruggetjes waar je onderdoor moet is het meer een tocht voor gezinnen met kinderen dan voor de wat meer sportieve schaatser.Na 2 ronden slaan we heel eigenwijs ergens naar het noorden af en komen we op de "elektro route". Dit is klaarblijkelijk de route die de elektrische bootjes in de zomer volgen.  Hier is het gelukkig een stuk rustiger en kan er meer doorgeschaatst worden. Deze ronde pakken we ook 2x en dan zijn we er wel een beetje klaar mee. Lekker in de warme auto weer naar huis!

Na afloop de schaatsen slijpen.
Altijd handig die kratjes, maar wel even de hond in de gaten houden..:-)

4 reacties:

Kees zei

Je bent goed bezig johan! (sportman)

Theo zei

leuke beelden!

Anoniem zei

Goededag lezers,

Ook ik ging zaterdag met mijn dochter van start in Bodegraven om de tocht te schaatsen. Bij de stempelpost in Nieuwerkerk, bij de eerste aanleg,ben ik , terwijl ik stil stond, door een man onderuit geschaatst. Heel vervelend en zoiets kan denk ik gebeuren. E.e.a. heeft erin geresulteerd dat ik mijn onderbeen op meerdere plekken heb gebroken. Ik ben die nacht geopereerd en zal lange tijd van revalidatie nodig hebben. Ik wil iedereen bedanken die mij ter plekke geholpen heeft. Ik zou het prettig vinden als de man in kwestie met mij contact op wil nemen op 010-5227158.
Groetjes, Miranda

P.s. Wat een geweldig mooie tocht was het he?

Johan Barelds zei

Dag Miranda,

Erg jammer te horen dat het voor jou zo vervelend afgelopen is. Het was idd een prachtige tocht (week) maar dit zijn nare keerzijde's.
Ik wens je een voorspoedig herstel!

Met vriendelijke groet,
Johan Barelds