vrijdag 17 februari 2012

Groene Hart

Het moest vandaag maar eens gebeuren; de eerste 100+ tocht van 2012. De schaats- en sneeuwpret is weer voorbij en de wegen zijn weer prima berijdbaar. Daarbij is mijn racefiets weer helemaal " winteâhrklâh gemaak"; nieuwe binnenkabels, cassette, ketting, tandwiel, en natuurlijk de nieuwe Mavic handgespaakte wielen. En die nieuwe fiets stond al een week in de huiskamer te schreeuwen om een testrit.

De gereviseerde racefiets
Ik kan niet anders zeggen dat de fiets rijdt als een zonnetje. De nieuwe wielen zijn mooi stijf en de fiets rijdt erg soepel en stabiel. De wielen geven een lekkere vering die goed aanvoelt. Het rijgedrag is prima. Nu maar kijken hoe lang de wielen houdbaar zijn. Maar dan zijn we hopelijk minimaal een paar jaar verder.

Het fietsen zelf
Het fietsen zelf ging boven verwachting vandaag. Ik wijt dat aan de wintertraining op de dikke banden cross-hybride. Dat is toch een soort van krachttraining in vergelijking met de racefiets. Als je dan na de winter weer op je racefiets stapt vlieg je over de weg met een fractie van de inspanning die je gewend bent. Kortom: een lekkere tocht en een mooi begin van het seizoen op de racer! Vanaf nu hopelijk elke week zon lekker lange duurrit.Racefiets
348 km (4x)
13:25 uur
Cross-hybride
540 km (12x)
22:51 uur
Totaal
888 km


0 reacties: