zondag 10 juni 2012

13 heuvelentocht - Ravenstein

Het was oorspronkelijk de bedoeling om dit weekend in Vianden, Luxemburg de Jean Nelissen Classic te rijden. Maar helaas was zwager Cees verhinderd en om nou alleen in een hotelletje te gaan zitten da's ook zo wat.  Om toch nog maar wat heuvels te pakken had ik de 13 heuvelentocht in Ravenstein (160km) als alternatief geselecteerd. Anderhalf uur rijden vanaf Den Haag, dus dat is nog wel te doen.

De kenmerken van de tocht van vandaag:
  • Het was een relaxte tocht door een prachtige omgeving. Met name rondom Groesbeek is het prachtig. Zelfs nog een stukje door Duitsland gefietst. Als je meer een natuur- dan prestatie fietser bent is deze tocht een regelrechte aanrader.
  • Het parcour ging overwegend over verkeersarme wegen/weggetjes met veel keren en draaien. De eerste 90km van de route was het vlak rijden daarna begonnen de heuvels. Dus eigenlijk een soort van halve heuvelen tocht..:-)
  • Prima organisatie door TWC het Stalen Ros op de wegbewijzering na.
    De route werd herhaaldelijk doorkruist door bordjes van een andere tocht.
    Ook waren de eigen bordjes vaak onduidelijk geplaatst wat herhaaldelijk fout rijden tot gevolg had. Ik heb uiteindelijk hierdoor maar145km van de 160km gefietst.
Eind resultaat: een relaxte dag fietsen door een mooie omgeving.

Update 10-jun: Totaal niet bij stilgestaan dat tijdens deze tocht de enige Nederlandse BIG aangedaan wordt die ik nog niet op mijn palmares had kunnen bijschrijven: BIG nummer 103. de oude Holleweg. Die zit dus nu in de knip! Hiermee heb ik alle Nederlands BIG's een keer gefietst. Met dank aan Ronald van Schaik voor het attenderen! 

4 reacties:

Ronald van Schaik zei

Ook de Oude Holleweg in de route zag ik! Had je deze BIG al Johan?

Johan Barelds zei

Verrek! Dat is de enige BIG in Nederland die ik nog niet had. Helemaal niet bij stilgestaan dat ik die zou fietsen. Wat een grap. Bedankt voor het attenderen Ronald!

Bully & Bataaf zei

Weer `n pracht verhaal Johan, maar je moet me toch uitleggen hoe de bordjes verkeerd stonden, je hebt behoorlijk minder aan km`s gereden ;-) meestal rij je om als de bordjes verkeerd staan.

Maar de reactie van Ronald doet mij ook aan het denken zetten, ik moet ook maar `s gaan kijken en tellen hoeveel BIG`s er inmiddels door ons zijn gereden. Bedankt voor de tip mannen!!

Bully & Bataaf zei

Kleine update: alleen de Italiaanse Weg nog...
;-)