vrijdag 16 november 2012

Winterrit!

Vandaag heb ik ervaren als de eerste echte winterdag op de fiets. Buienradar waarschuwde al dat de temparatuur rond de 4 graden zou liggen en daar was geen woord van gelogen. Gelukkig had ik me goed voorbereid met helmmuts, winterjack, schoenhoezen en handschoenen. Met name mijn winterjack is er een die je niet boven de 5 graden aan moet doen. Dan kom je compleet gestoofd weer thuis. Maar voor dit weer is hij prima.

Omdat ik afgelopen woensdag al flink had lopen jakkeren met Niels de buurman had ik vandaag een rustige duurrit gepland. En als het toch niet hard hoeft is het wel leuk om eens een andere route te rijden. Dan zie je nog eens wat. Dus had ik met www.bikeroutetoaster.com een route via de beneluxtunnel, Spijkenisse en via Rozenburg met de veer weer terug gemaakt.  Je komt dan door aardig wat verstedelijking heen, maar omdat het niet hard hoeft is dat geen probleem.
Pernis
Na de Beneluxtunnel rijdt je dan ineens tussen de gigantische opslagtanks van Pernis. Dat is heel wat anders dan door de weilanden. Maar nadat ik de brug overgestoken was en door Spijkenisse heen gefietst was zat ik toch ineens weer in het fraaie natuurgebied Bernisse. Zo dicht kan industrie en natuur dus bij elkaar liggen.

De brug over naar Spijkenisse
Na uiteindelijk weer in Rozenburg aangekomen te zijn kwam de veer er net aan. Dat was wel lekker want ondertussen was ik toch al aardig afgekoeld. Op de veer kon ik even rustig een broodje eten en weer iets op temperatuur komen.
Op de veer bij Rozenburg
Bij aankomst in Maassluis was het snel het laatste stuk naar huis. Het was een lekker winterritje.

4 reacties:

Theo zei

Ha Johan, leuk om de Spijkenisser Brug te zien...ben ik in de pelotonstocht ook nog overheen gereden!
Alles wel?

Bully & Bataaf zei

Na `n korte break op de blog zijn we weer terug! (net als Theo overigens) Leuk om ook eens `n andere kant van Nederland (lees industrie) te zien.Al bezig met plannetjes voor next Year??

Johan Barelds zei

@theo: alles wel! Wel een beetje een winterdip, maar dat mag vindt ik zelf..:-)

@b&b: ga je blog ook even weer checken! Nog geen concrete plannen voor volgend jaar. Wel weer voor wat toertochten ingeschreven maar verder redelijk inspiratieloos (nog)..:-)

Theo zei

das mooi, Johan! Ik had ff een noodgedwongen najaarsdip waar ik nu weer uit probeer te komen! Gaat lukken!