dinsdag 2 april 2013

Paasgoed!

Het was voor de fietstraining een zeer goede Paas! Afgelopen zondag stond de Volta Limburg Classic (voormalig "Hel van het Mergelland") op het programma. Om rond 08.00 uur te kunnen starten stond ik om 05.30 uur bij clubgenoot Ton voor de deur in Wateringen. Aangezien de voorliggende nacht net de zomertijd was ingegaan was het effectief nog maar 04.30 uur. Het was dus een kort nachtje slapen met +/- 4 uren nachtrust. Sta ik daar om 05.40 uur brood te smeren, komt zoonlief Niels thuis van het stappen. Wisseling van de wacht..:-)

1e paasdag: De Volta Limburg Classic
Maar die korte nachtrust mocht de pret niet drukken. Rond 8.30 uur vertrokken Ton en ik vanuit Eijsden voor de 120 kilometer variant met +/- 2000 hoogtemeters. Het was steenkoud en onderweg lag de sneeuw nog langs de wegen. Ook kwam er af en toe nog wat sneeuw naar beneden. Gelukkig had ik de kou voorzien en had 4 lagen kleding aangetrokken waardoor ik het niet koud heb gehad. Ton was (als de betere klimmer) al snel verdwenen. Omdat er weinig fietsers op pad waren (bij de controle post was ik nummer 5 en dat was niet omdat ik zo snel ben..:-)) heb ik het grootste gedeelte van de route alleen gereden. Pas na het 85km punt kwamen de 85 en 150 kilometer varianten ook weer op dezelfde route en werd het wat drukker.

De laatste 20 kilometer waren ligt dalend met lange rechte stukken. Heerlijk om nog eens even op het ligstuur te gaan liggen en er nog een snok aan te geven. Ondanks de barre condities toch lekker gereden. Een tocht die ik volgend jaar zeker weer op het programma ga zetten.

2e paasdag: FTCW Engelandtocht
Ik kon de verleiding niet weerstaan en ben 's-maandags rond 10'en naar sporthal Velo gereden om de 70km lange "Engeland tocht"  met de fietsclub FTCW mee te rijden. "Engeland tocht"  omdat het doel de terminal naar Engeland, Hull op de Maasvlakte was. Al snel belandde ik in een groepje van een man of vijf die een lekker tempo aanhielden. De rest van de tocht heb ik met datzelfde groepje gereden. Op de terugweg kregen we een flinke wind tegen. Maar door kop-over-kop elkaar af te lossen was het goed te doen. Heerlijk gereden en klaarblijkelijk goed hersteld van de Volta Classic van gisteren.

Met 200 Paaskilometers op de tellers was het weer een mooi trainingsweekend!