zondag 6 oktober 2013

Het FTCW Vossenrit seizoen is geopend!

We zijn er weer aan begonnen! De FTCW vossenrit wintercompetitie. De kantine van Velo was vanochtend behoorlijk afgeladen met wielrenners. Klaarblijkelijk is het iedereen vorig jaar zo goed bevallen dat ze ook dit jaar weer in grote getale aan de start staan.

En iedereen had er ook zin in. De zaal zinderde van de "goesting"..:-). En dat men er zin in had bleek ook wel gelijk na de start. Het tempo lag gelijk hoog met snelheden tegen de 40km/uur. Ik had me voorgenomen om gelijk voorin mee te rijden en dat lukte (conditioneel) goed. Helaas maakt de kopgroep tot 2x toe een fout en moest er nog harder weer gefietst worden om de goed-rijders weer bij te halen en de positie in de kop weer in te nemen.

So far, so good. Tot de 3e keer fout rijden bij Vlaardingen. Het duurde even voor we er achter kwamen dat de groep achter ons verdwenen was. Als een haas weer omgekeerd en de juiste route weer opgezocht. En ondanks het hoge tempo wat we toen ontwikkelden lukte het niet meer om de nieuwe kopgroep bij te halen. Achteraf hoorden we dat deze ook met snelheden tot 40km/uur aan het doortrekken waren, dus het was niet zo verwonderlijk dat we daar niet meer bijkwamen.

De uitslag in groep 2, vers van de pers.
Helaas geen punten voor mij dit keer.
Eenmaal bij de vos aangekomen waren de eerste tien posities al vergeven, dus slechts 3 punten voor de moeite deze keer. Eindconclusie: vorm is uitstekend, je moet alleen ook wel een beetje geluk hebben. En dat beetje geluk miste net vandaag.

Volgende week gaan we er gewoon weer volle bak in en hopelijk dan wat meer geluk!


0 reacties: