zondag 11 juli 2010

Rit 4 -Rondje Port de la Selva, 91km, 1086hm

Laat een groep mannen met elkaar sporten en er ontstaat competitie. Ze naaien elkaar op waardoor iedereen net iets meer inspanning levert dan hij gedaan zou hebben als hij alleen was gaan sporten. Dit was in een nutshell de essentie van de tocht van vandaag. Gisteren was zwager Cees op de camping gearriveerd en dus kon er vandaag weer gezamelijk gefietst worden. Gisteren tijdens het kijken naar de Tour de France troffen we fietsliefhebber Edward en die had ook wel oren naar een ritje vandaag.

Sant Peres de Rodes
Aangezien het onduidelijk was hoe de krachtsverhoudingen lagen werd er over en weer al het nodige aan indekken gedaan zodat we vanochtend om 07.00 uur met een gerust hart van start konden. Edward bleek (voor ons toerfietsers) uitstekend te kunnen fietsen en hij was dan ook als eerste boven op de klim naar Sant Peres de Rodes. Een mooie geleidelijke klim van +/- 7km. De beloning was een geweldig uitzicht over de zee en de haven van Port de la Selva.

Cadaques
Na de afdaling naar Port de la Selva ging het weer omhoog richting Cadaques. Halverweg op de top van de erg volgde de afslag naar Cadaques. Een afdaling van 5km naar Cadaques was weer een prettige beloning. De trainingsachterstand begon Cees wat parten te spelen, want in het klimwerk moest hij toch een groot gat laten vallen. Uiteraard geen probleem want in Cadaques was het onder het genot van een verfrissing uit de bidon en een banaantje uit de rugzak van het wielershirt prima verpozen.

Nog snel even een kleine fotoshoot in Cadaques.

Roses
Na een 5 minuten weer op krachten te zijn gekomen was het dezelfde weg terug uit Cadaques. De 5 km afdaling werdt nu weer beklommen en hierna volgde de afslag en afdaling naar Roses. Vanaf Roses was het weer vlak rijden en na zon 15km waren we weer terug op de camping.

Heerlijk gereden, en toch wat sneller dan je alleen gedaan zou hebben. Een echte mannenrit..:-)
Door het "om-de-dag-fietsen" beleid heb ik deze eerste week van de vakantie wel het mooie aantal van 367km en 3367hm gefietst.

En nu geestelijk voorbereiden voor de eerste bergetappe in de Tour en de WK finale vanavond. Het is op voorhand al een mooie dag!



Teller:65 Activiteiten
Afstand:4,591.77 km
Gem. afstand:70.64 km
Tijd:185:14:13 u:m:s
Gem. tijd:02:50:59 u:m:s
Hoogte winst:17,449 m
Gem. snelheid:24.8 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:89 rpm

0 reacties: