zondag 24 april 2011

Klimmen-Banneux-Klimmen 2011

Nadat het hoofd van het Politiedistrict Hervé vrijdagmiddag even doodleuk had laten weten dat de KBK2011 niet door de gemeenten Herve en Aubel mochten lopen was het zaterdag alle hens aan dek bij de organisatie van KBK. Met man en macht hebben ze er toch nog, in één dag, een prachtige route uitgetoverd . Chapeau voor het noeste werk van de KBK organisatie! Dit was overigens waarschijnlijk de enige editie van Klimmen-Banneux-Klimmen die niet naar Banneux is gegaan...:-)

En nu we het er toch over hebben moet ik het nog even kwijt: wat enorme r#kkers lopen er bij het Belgische politiedistrict Hervé rond. Ongeacht dat je wellicht de meest valide redenen hebt, is de vrijdagmiddag voor het paasweekend laten weten dat je geen permissie verleend, een matennaaier streek van de eerste orde. Zo, dat is maar even gezegd!
Parkeren op het domein van de locale koeien klimbrigade
Zwager Kees en ondergetekende stonden in ieder geval om 05.30 uur scherp om te vertrekken naar Limburg. Rond 08.00 uur waren we al in Klimmen gearriveerd en na geparkeerd te zijn in een mooi stuk weiland (maandag graast er de koeien klimbrigade weer) was het spullen pakken en naar de start peddelen. Het weer was gelijk al prachtig dus arm- en beenstukken heb ik maar in de auto achtergelaten. Een prima keus, want geen enkele keer meer koud gehad.
Uiteraard nog even wat turbovoer steken voor onderweg.
Ik had me -op basis van ervaring van vorig jaar- al ingesteld op wat, cadans verstorende, klimmetjes en dat bleek inderdaad het geval. Wel even weer wennen na de overwegend alleen maar vlakke tochten tot nu toe. In vergelijk met Limburgs Mooiste, die elke puist die je kan pakken, overgaat is de KBK wat gematigder. Daarnaast gaat hij over wat bredere wegen wat eigenlijk een stuk relaxter fietst dan de smalle paadjes van Limburgs Mooiste (wel oppassen voor de kuilen. Spreekwoordelijk achterstallig Wallonisch onderhoud...:-))
Energiedrank en krentebollen bij de eerste verzorgingspost
Kees en ik hadden een leuk tempo en sloten aan bij verschillende groepjes. Tot mijn grote verbazing wordt ik onderweg ineens herkend door een achterop komende Ton Cabaret (@cab2wheels op twitter). Ton ken ik alleen van twitter dus elkaar op deze manier real life te zien was wel erg leuk. Helaas even vergeten een gezamelijk fotootje te schieten.
Gebroederlijk samen op de foto bij de 2e verzorgingspost.
Na 90km was bij Kees het beste er wel af en ben nog even alleen vooruit doorgefietst. Samen met een onbekende gingen het kop-over-kop en wisten we soms nog snelheden tot 40km/uur te bereiken.
Bij de finish aangekomen heb ik gelijk maar een lekkere halve liter bier besteld en even op Kees gewacht. Kees ook gelijk een en even een kwartiertje stil zitten genieten.
De finish van KBK 2011
Aangezien de finale van Luik-Bastenaken-Luik nog lang niet in zicht was besloten we maar om gelijk in de auto te springen om de finale thuis voor de buis te bekijken. Rond vieren waren we weer terug net nog op tijd om het het klapstuk van Philippe Gilbert te zien.4x klassiekers op rij overtuigend winnen. Wat een kanjer. Prachtig wielrennen!
Tot volgend jaar!

Racefiets2390 km (29x)
Cross-hybride432 km (7x)
Spinning11:53 uur (9x)
Cross-trainer1:00 uur (1x)

0 reacties: