zaterdag 4 juni 2011

Rondje met buurman Niels en zwager Cees

Vanmiddag was het zover. Buurman Niels had al eerder aangegeven wel eens een stukje mee te willen fietsen en  vanmiddag ging dat gebeuren. Ook zwager Cees was van de partij. Met windkracht 5 in de rug vlogen we naar Hoek van Holland. Snelheden tot 45km/uur waren zelfs voor Niels haalbaar.

Vervolgens langs de Nieuwe Waterweg richting Vlaardingen. Niels lekker in het wiel van Cees of mij. Vanaf Vlaardingen hadden we de wind vol tegen. Ondertussen was het beste er bij Niels ook wel af en toen we in Schipluiden aangekomen waren hebben we maar even een stop bij de Appie Hein gemaakt om wat drinken en marsen in te slaan.

Na een pauze van 10 minuten waren we klaar om de laatste 10 kilometers te arresteren. Met Niels weer in het achterwiel ging het richting Den Haag. Via 't Woudt kwamen we weer bij Wateringen binnen. Goed gedaan Niels. Niet slecht voor een ongetrainde fietser. Wat je met dit soort ritjes pas goed opvalt is hoe goed je zelf wel niet getrained bent. Normaliter is je enige referentie materiaal andere goed getrainde fietsers en dan is dat verschil uiteraard veel kleiner.
Rondje Markermeer
Zojuist nog even de route in www.bikeroutetoaster.com uitgezet voor het rondje Markermeer dat ik morgen met Cees ga fietsen. We fietsen het rondje met de klok mee en volgens de routeplanning is de afstand 154km. We starten bij Amsterdam en op de heenweg richting Enkhuizen hebben we de wind vol tegen, maar nadat we de Houtribdijk overgestoken zijn naar Flevoland hebben we hem weer in de rug. Een mooie indeling van de tocht lijkt me. In Almere doen we nog even een bakkie bij een vriend van Cees en dan het laatste stukje weer naar de auto. Ik heb er zin in!

Racefiets
4035 km (48x)
152:44 uur
Cross-hybride
514 km (9x)
22:41 uur
Totaal
4549 km 

3 reacties:

Martin Kool zei

Markermeer is altijd een mooi rondje. Ik zie dat jullie tussen Hoorn en Enkhuizen de dijk langs het IJsselmeer volgen. Die ligt al meer dan een jaar op de schop vanwege dijkverzwaring. Denk dat je er niet langs kan. Een alternatief is het fietspad langs de provincialeweg. Niet fraai maar wel open.

Martin Kool zei

http://www.hhnk.nl/actueel/nieuws/@203058/werkzaamheden/
Hier meer info.

Ronald van Schaik zei

Hopelijk houden jullie het droog! Enjoy