zondag 1 april 2012

Volta Limburg Classic - 2012

Vandaag stond de "Volta Limburg Classic" op het programma (voormalig Hel van het Mergelland). Samen met zwager Cees en fietclub maatje Ton was het al vroeg vertrekken (6.00 uur) om rond 9.00 uur in Eijsden Limburg te kunnen starten. Buienradar had ons al gewaarschuwd voor temperaturen rond het vriespunt dus de winterkleding was ingepakt.

Handschoenen vergeten
Bij aankomst echter bleek Cees zijn handschoenen vergeten en om afgevroren vingers te voorkomen moesten er te plaatse nog even een paar handschoenen aangeschaft worden. Gelukkig was een stand bij de start die kleding verkocht dus Cees was spekkoper. Wel was daarmee zijn hele financiële dagrantsoen opgesoupeerd, maar echte vrienden zijn natuurlijk niet te beroerd om (tegen uiteraard een flinke rente) geld voor te schieten.

Cees als een kind zo blij met
zijn nieuwe handschoenen
De koude was grotendeels te danken aan de onbewolkte lucht. En diezelfde onbewolkte lucht zorgde er al snel voor dat de zon vollop aanwezig was. Het gevolg: een frisse dag met veel zon. Kortom: ideaal fietsweer. Het was genieten 'pur sang'.
Fietsvrinden voor het leven..:-)
Einde neutralisatie
Nadat 40km na de start de "vrienden neutralisatie" opgeheven was ging Ton met zijn klimmersbenen er al snel vandoor. Een 20km later, na de eerste verzorgingspost, vondt ik het ook welletjes en kreeg het stalen ros de sporen. Dit geheel tot Cees zijn tevredenheid die vantevoren al aangegeven had dat hij niet gestoord wenste te worden door vrienden die voortdurend op hem moesten wachten.
Een korte break bij de 1e verzorgingspost
Uitsmijtertjes
120 kilometer en een kleine 1900 hoogtemeters later kwam ik in Eijsden weer onder de Start/Finishboog door. Gelijk speurde ik het plein af of ikTon al ergens zag. Maar Ton was nog in geen velden of wegen te bekennen. Dus heb ik me maar op het terras naast de finish geposteerd om eens lekker te genieten van een cola en welverdiende uitsmijter.
Cees zit op het zonnige terras even
uit te buiken na zijn uitsmijter
Een kwartiertje later kwam Cees ook al over de finish, maar nog steeds geen Ton nergens. Dus ook Cees maar aan de uitsmijter.  Die uitsmijter later kregen we een bruin vermoeden dat Ton onderweg besloten had om de 150km te gaan fietsen. Dus besloten besloten we om onze spullen alvast in de auto te laden.

Ton zoek
Uiteindelijk, een 3 kwartier later, arriveerde Ton bij de auto. Hij bleek onderweg bij een groep aangehaakt te hebben die hij maar gewoon gevolgd was. De bordjes van een splitsing van 120 en 150km had hij niet gezien. Onze conclusie: je hebt de 150km gefietst. Wel een luxe dat je daar zo lekker nonchalant over kan zijn trouwens..:-)
Proof of the pudding.
Conclusie
De mooiste toertocht van dit jaar tot nu toe. De 1900 hoogtemeters hakten er wel in. Het lijkt wel of de tijd ook 2x zo langzaam gaat bij die eindeloze reeks van klimmen en klimmetjes. Maar dat zal wel weer een kwestie van wennen zijn.

Klimtijdritten
Bijna helemaal vergeten te vertellen. Onderweg waren er 3 klimtijdritten. Bij de eerste twee klimmen ben ik ergens als 400ste van de 2000 deelnemers op de ranglijst beland. Op de derde ergens als 600ste. Niet slecht voor een niet-klimmer al zeg ik het zelf. Een ander genoegen is dat ik op 1e klim klaarblijkelijk zelfs Ton met zijn klimbenen voor gebleven ben..:-). In het overall klassement van de 120km rijders heb ik de 138e plaats gescoord van de 565. De (klim) uitslagen zijn hier te vinden: http://www.helvanhetmergelland.nl/index.php?pageId=99

6 reacties:

Ronald van Schaik zei

Mooie ronde weer Johan! De voerstreek is een prachtige streek om te fietsen! Wat is de volgende klimtocht?

Bully & Bataaf zei

Ook niet verkeerd Johan, 1900 hoogtemeters!
Gelukkig hadden jullie een zonnetje erbij dat voelt altijd prettig aan.

Johan Barelds zei

@Ronald: Bedankt Ronald. Volgend tocht is Veenendaal-Veenendaal volgende week zaterdag. En er is nog sprake van een kaartje voor de AGR bij een collega. Maar da's nog even afwachten.

Johan Barelds zei

@B&B: Dat zonnetje scheelt idd een slok op een borrel, zelfs bij temperaturen rond het vriespunt. We hebben elkaar onderweg herhaaldelijk verteld wat een prachtige dag het was.

Theo zei

Mooie rit, Johan! Ik had 'm ook staan maar moest mijn sponsoractiviteit laten prevaleren: een 'High Beer' - geen straf overigens...

Johan Barelds zei

@Theo: Hahaha, 'High Beer'? Dat is de mannelijke tegenhanger van een 'High Tea'? Ik visualiseer mannen aan lange tafels met veel en grote pullen Bier en enorme plateaus met Bockwurst...:-). Super idee!