zaterdag 23 juni 2012

Jan Janssen Classic - 2012

De Tour For Life is niet ver meer. Nog een week of 10 en dan reist ons team af naar Bardonecchia, Italie. Er is al veel getraind maar als team gezamelijk hebben we nog niet veel gereden. Er was daarom afgesproken om te proberen de Jan Janssen Classic gezamelijk te fietsen. Dit resulteerde dat we vandaag met 4 van de 9 rijders aan de start stonden; Pieter, Harry, Bert en ik.

Blessure leed
Bij de start in Wageningen hebben we elkaar al snel gevonden en even na achten zitten we op de fiets. Van Bert weet ik hoe hij fietst omdat we al eerder dit jaar samen Veenendaal-Veenendaal gefietst hebben. Het is wel de eerst keer dat ik met Harry en Pieter fiets. De eerste 2 uren verlopen rommelig. Al vanaf de start blijkt dat Pieter last van zijn knie heeft en daardoor moeite heeft het (rustige) tempo te volgen. Er moet dus regelmatig gewacht worden. Na de eerste verzorgingspost op 45km geeft hij er dan ook de brui aan en fietst linea-recta weer naar de start terug.

We laten ons bij de start allemaal ringeloren.
Mooie condities
Het blijft de hele dag prima fietsweer: iets bewolkt, regelmatig zon en niet te warm. En ondanks de wat frisse start (+/- 12gr) kan er de rest van de dag zonder arm- en beenstukken gereden worden. De organisatie blijkt ook flink aan de weg getimmert te hebben. Er zijn veel extra waarschuwingsbordjes langs de routes geplaatst en op het start/finish terrein is ook van alles te beleven. Een dikke pluim!

De maat nemen
Zonder Pieter gaan we dus na de verzorgingspost verder. Harry en Bert lijken goed aan elkaar gewaagd. Op de klimmetjes spurten ze regelmatig samen naar boven. Het tempo wat ze daarbij ontwikkelen is mij meestal net iets te gortig en op eigen snelheid ga ik naar boven. In de afdaling of de rechte stukken trek ik dan weer bij. Het is een mooie manier om elkaar alvast eens de maat te nemen. 
Harry, Johan en Bert na aankomst.
Helaas zonder Pieter.
En zo komen we, na de rustige start toch met een mooi tempo weer in Wageningen aan. Een prachtige dag en een mooie team training. Alleen jammer van de blessure van Pieter (die bij aankomst in de auto blijkt te liggen slapen, want hij rijdt met Harry mee terug).

Nabeschouwing: Garmin gedoe en Strava
Onderweg blijkt mijn Garmin wat van slag en dat resulteert in een herstart van het apparaat. Hierdoor blijkt ik bij thuiskomst met 2 koersfiles te zitten. Na wat google werk vindt ik een tooltje waarmee je 2 .tcx bestanden weer aan elkaar kan plakken tot 1 file. Altijd handig!

Die gerepareerde file upload ik ook naar Strava (http://app.strava.com/rides/11528719). Er blijkt een "sufferscore" van 261 uit te komen, wat volgens Strava "Epic" is. Ik ben uiteraard benieuwd hoe de scores zich verhouden tot eerder gereden langere/zwaardere toertochten dit jaar. Na wat nazoeken hier het overzicht:

Toertocht Afstand Suffer score
Jan Janssen Classic 160 261
Elfstedentocht 226 201
Koos Moerenhout Classic 167 275
Elfmerentocht 150 296
Amstel Gold Race 157 356

Grappig te zien dat de elfstedentocht, die ik grotendeels op wandeletappe snelheid gefietst heb, ook een beduidend lagere score daardoor heeft.

1 reacties:

Bully & Bataaf zei

Jaahaa...die 10 weken zijn zomaar voorbij! JJC is een mooie classic als voorbereiding. Helaas konden wij niet wegens andere verplichtingen, probeer volgend jaar wel te verschijnen aan de start.
Trouwens...die Harry, komt hij uit Friesland?? hij heeft een bekend gezicht van heel lang geleden.