zondag 7 oktober 2012

Vossenrit 1 - 2012/13

Vanochtend was het de eerste vossenrit van het winterseizoen 2012/13. Het was gezellig druk in de kantine van Velo. Iedereen stond te popelen om van start te gaan voor de nieuwe winter competitie. Gisteren heb ik besloten om te starten op de cross-hybride in plaats van de racefiets. Daar win je geen competitie mee, maar in de modder en weilanden fietst dat wel beter. Buurman Niels was op de racefiets en dat bleek een prima krachtsverhouding te zijn. We hebben de hele rit samen kunnen fietsen.

Ik had al zon vermoeden dat we deze eerste rit niet alleen maar verharde weg zouden zien. En dat vermoeden bleek juist. Gelijk vanaf het begin ging de rit over bouw terreinen en door natte, modderige weilanden. Het voordeel van de cross-hybride wordt dan gelijk duidelijk; je kunt gewoon door blijven trappen terwijl de race fietsers af moeten stappen omdat ze wegzakken met de dunne bandjes. Kortom: ik bleek een goede materiaalkeuze te hebben gemaakt.

Gaandeweg de rit vormde zich een vaste groep waar we in fietsten. Het tempo lag weer gruwelijk hoog en het was een kwestie van geen gaten laten vallen met de groep, anders pier je er gelijk af. Helaas misten we  een van de laatste pijlen naar de vos omdat we op dat ogenblik in een grote groep toerfietsers waren beland. Na een kilometer of 2 kwam de fout naar boven en toen we weer omgekeerd en bij de juiste afslag waren, was er helaas al een heel contingent fietsers ons voor bij de vos. Geen punten dus, maar wel heerlijk ouderwets keihard geknoerd.

0 reacties: