donderdag 30 januari 2014

Bulls Desert Falcon wordt Bulls Harrier

Twee weken geleden ontdekte ik tijdens het fietsen dat er wat speling op de crank van mijn Bulls racefiets zat. Nou overkomt me dat wel vaker (ik schijn een sloper te zijn) en over het algemeen is het door het vervangen van de lagers in de crank weer opgelost.

Dus ben ik met de fiets naar de fietsenmaker gestapt en hem gevraagd er naar te kijken. De monteur in de werkplaats liet er geen gras over groeien en terwijl ik nog in de werkplaats stond werd de fiets gelijk aan een grondige inspectie onderworpen. "Met de crank is niets mis" was zijn eerste conclusie. Nadat ik vervolgens aangegeven had toch duidelijk speling in de pedalen gevoeld te hebben ging zijn inspectie door richting het achterwiel.

Na een paar minuten was de echte oorzaak blootgelegd. Aan de rechterkant was het frame, ter hoogte van de ophanging van achterwiel, net boven de pat gescheurd. Jammer genoeg was dus het frame gescheurd en niet de pat (die is eenvoudig te vervangen). Ok, dat was dus einde fiets was mijn eerste conclusie. Het repareren van het frame zou de prijs ervan ver te boven stijgen. Tijd om iets nieuws te kopen dus.

Na wat dagen googelen en links en rechts eens met deze en gene over het voorval gesproken te hebben was er iemand die opperde om er gewoon mee terug te gaan naar de fietsenmaker waar ik de fiets (+/- 3,5 jaar geleden) had gekocht. De fiets mocht dan weliswaar goed gebruikt zijn (28.000 km volgens Strava) maar dat mocht nog geen reden zijn dat het frame het nu al laat afweten was zijn redenering. Daar zat wel wat in vond ik , dus ik met mijn stukke racefiets naar Kester2wielers.
Stuk frame
Nadat er foto's naar Bulls waren gestuurd kwam enkele dagen later bericht terug van de fabrikant. We hebben nog een nieuw frame uit 2011. Weliswaar niet het Desert Falcon maar wel het Harrier model wat er erg veel op lijkt.
Bulls kon het frame niet 100% vergoeden, maar Jeroen van Kester2wielers deed niet lullig. "Ik vraag alleen 50,- euro voor het overbouwen van de onderdelen en de prijs van een nieuw benodigde zadelpen plus klem".  Dat leek me puike deal. Voor minder dan 100 euries een, qua uitstraling, zo goed als nieuwe fiets. Prima service!

Dus nu is het nog even geduld tot de fiets weer her-opgebouwd is, en dan kan ik er weer mee op pad.  Het tweede leven van mijn Bulls racefiets!

Het (nieuwe) vervangende frame

1 reacties:

Ronald van Schaik zei

Mooie oplossing en prima service! Je kunt er weer jaren tegen Johan!