dinsdag 10 mei 2016

SdC Dag 18: Rustdag Dax

Over vandaag valt eigenlijk weinig melden. Dat lijkt me ook goed want een rustdag is er voor de rust :-)? Vanochtend na het ontbijt  heb ik lopend het centrum verkend en onder het genot van een Caffee au Lait de (digitale) krant gelezen. Ook heb ik de kathedraal nog eens bezocht om me nog wat in de historie te verdiepen en nog even een kaarsje opgestoken voor de goede afloop.
 
Wellicht helpt het kaarsje de weersvoorspelling voor overmorgen wat gunstiger uit te laten vallen. Dan staat namelijk de etappe van St.Jean-pied-de-port naar Pamplona over de Roelandspas gepland. Op dit ogenblik wordt er slecht weer voorspeld dus dat kon wel eens eens een natte en koude Pyreneen passage worden. Voor de rit morgen naar St.Jean-pied-de-port zijn de weersvoorspellingen nog redelijk goed. Wel wat bewolking maar nauwelijks regen.

Vanmiddag heb ik de warmwaterbaden bezocht. Nou ja, baden. Dat viel eigenlijk wel een beetje tegen. Een zwembadje van ongeveer vijf-bij-vijf. Nadat ik me er had laten zakken begonnen na verloop van tijd steeds meer vrouwen zich in het bad te melden (en leidt ons niet in verzoeking?). De reden van al het vrouwvolk werd al snel duidelijk. Een badmeester posteerde zich voor het bad en de vrouwen stelden zich in slagorde op voor een lesje therme aqua-jogging. Dat leek me een uitstekend moment om het bad te verlaten en een half uurtje de Hammam in te duiken met tussentijds regelmatig een koud dompelbad.

Na de hammam vondt ik het wel welletjes en zocht ik, geheel ontspannen, mijn hotelkamer weer op. Zo meteen nog even dineren en aansluitend de Giro samenvatting bekijken en dan zit de rustdag er wel weer op.

A demain!

1 reacties:

Wim zei

Dat word n ritje op "Wetenschap" ;-) ZETTUMOP !!!