donderdag 13 mei 2010

Rondje Goeree-Overflakkee, 141 kilometer

Hemelvaartsdag
Zoals eerder vermeld was het plan om vandaag een rondje Goeree-Overflakkee te fietsen met zwager Cees en schoonvader Sies. Aangezien het gisteren nog behoorlijk miezerde hadden we afgesproken om vandaag eerst maar eens uit te slapen en dan te kijken of het weer acceptabel was om te fietsen. Uiteindelijk toch besloten om te gaan en om 12.40 uur zaten we op de fiets.

Navigatie-systemen en vrouwen...(of zwagers)
Binnen no-time waren we bij het pontje die ons overzette naar Rozenburg en van daaruit ging het verder richting Hellevoetsluis. Aangezien we over mij onbekende wegen fietsen, volg ik de route blindelings op mijn Garmin Edge. Zoals ongetwijfeld vele mannen die met een navigatie-systeem in de auto rijden kunnen beamen gaat dat goed totdat je partner (meestal de vrouw) het beter denkt te weten dan je navigatie-systeem...:-) Je voelt hem al aankomen....ook bij ons ging het vandaag op dit punt fout. Zwager Cees vervulde in deze de rol van de "degene die het beter weet dan het navigatie-systeem" en in de buurt van Hellevoetsluis stuurde hij ons resoluut een afslag naar links op ("ja hoor, ik weet het zeker!"). Op dat moment had ik natuurlijk hard moeten ingrijpen, maar ja, het blijft wel je familie. Het gevolg laat zich raden. We hebben zo'n 6 km omgereden, wat achteraf bezien gelukkig nog meeviel. Moraal van het verhaal: volg je Garmin (en je hart..:-)

Goeree-Overflakkee
Na heelhuids de waterkering overgereden te hebben was het linksaf om bovenlangs in Goeree-Overflakkee weer richting de A29 te fietsen. Ergens tussen Stellendam en Middelharnis was een klein bruggetje over de haverdijk. Hier was een prachtige oude gerestaureerde woning te vinden:

Vervolgens ging het door naar het knooppunt Hellegatsplein om weer de oversteek richting Rotterdam te maken. Vlak voor de oversteek -op zon 83km- was het tijd voor een "Appeltaart met slagroom stop"

Ondergetekende met schoonvader Sies aan de appeltaart.


En uiteraard zwager Cees!

Na een uitstekende pitsstop ging het via de Heijnenoordtunnel naar Barendrecht en Rotterdam. De kortste weg was dwars door Rotterdam en dat vormde -voor de verandering- eens leuke afleiding. Dwars door het centrum en via de "Maastunnel" naar noord Rotterdam. Via Schipluiden ging het uiteindelijk weer richting huis.
Ondanks de voorspelling van motregen, hebben we het de hele tocht droog gehouden. Het was weer een mooi ritje!


Teller:41 Activiteiten
Afstand:2,492.57 km
Gem. afstand:60.79 km
Tijd:103:41:07 u:m:s
Gem. tijd:02:31:44 u:m:s
Hoogte winst:9,177 m
Gem. snelheid:24.0 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:88 rpm

0 reacties: