donderdag 22 juli 2010

Rit 9 - Slotrit Port de la Selva, 96km, 1193hm

Aan al het mooie komt een eind. Na drie weken zomervakantie en bergfietsen is het al weer tijd voor de laatste rit voordat we morgen weer richting Den Haag vertrekken. Deze laatste rit fietsen zwager Cees en ik  samen met Danny en Johnny. Zij staan beide ook bij ons op camping "Las Dunas" en fietsen een hoger niveau als Cees en ik. Johnny heeft meegefietst met het NK Aalten 40/50+ en is daar 40e geworden. Dat is ietwat andere koek dan het toerfiets niveau van Cees en ik. Dus we dekken ons vooraf in met bezweringen dat ze zich rustig moeten houden (en dat hebben ze prima gedaan..:-))

We besluiten om hetzelfde rondje te fietsen als Rit 2 van deze vakantie; de eerste klim naar Cadaques, hierna de klim naar Port de la Selva en uiteindelijk de killer naar Port de Rhodes met percentages tot 15%. We horen van Johnny dat deze klim ook opgenomen zit in de ronde van Cataloniƫ. Altijd leuk om te weten.

Het is een mooie tocht. Er wordt netjes op elkaar gewacht en er gaat gelukkig niemand stuk op de klim. Het is goed te merken dat we er al 3 weken bergfietsen op hebben zitten. De tocht, en met name de klimmen, gaan een stuk makkelijker dan in het begin van de vakantie in Rit 2.

Na de bergen is de laatste 20km weer vlak terug naar de camping.  De eerste 15km gaan tegen 35km/h en bij de de laatste paar kilometers geeft Johnny even aan "dat het grote blad er nog even opgaat". Hij komt vanuit zijn achterste positie en gaat op kop rijden. Het gaat dan rond de 45 km/uur. Dat houdt ik, samen met Danny nog een paar kilometer vol, maar bij een scherpe bocht houdt ik de fiets bijna niet en moet dan wel lossen. Danny kan dan als enige Johnny nog volgen. Ik heb geen kracht meer om terug te komen. Samen met Cees laten we Danny en Johnny gaan en bollen we de laatste kilometer naar de camping uit. Deze toch was een hele mooie afsluiter van deze vakantie. Nu nog thuis 2 weken de conditie op peil houden en dan op 14 augustus het doel van dit jaar: Luik-Bastenaken-Luik!

Danny, Johnny en Cees staan even uit te puffen na de laatste klim.
En nog eentje met mijzelf, Danny en Johnny.



Teller:70 Activiteiten
Afstand:5,099.55 km
Gem. afstand:72.85 km
Tijd:206:20:51 u:m:s
Gem. tijd:02:56:52 u:m:s
Hoogte winst:22,835 m
Gem. snelheid:24.7 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:89 rpm

0 reacties: