vrijdag 27 augustus 2010

Zie de maan schijnt door de bomen....

Korte dagen
Na het eclatante succes van de afgelopen fietstocht met Erwin de buurman was een vervolg hierop onvermijdelijk. Na een snelle twitter donderdag avond was vanavond 19.30 uur als starttijd gezet voor de 2e "buurmannenfietstocht". Rijkelijk laat voor mijn gevoel en vlak voor vertrek begon ik me derhalve af te vragen hoe laat de zonsondergang vanavond zou zijn, om een grove inschatting van de beschikbare tijd / afstand te kunnen maken. Snel even gegoogled op "zonsondergang  2010" en tot mijn grote schrik was de zonsonderdag al weer teruggelopen naar 20.39 uur! Shit, wat loopt dat al weer hard terug in augustus. Gevolg is dus iets meer als een uurtje fietsen voor het al weer donker begint te worden. Oei!

Nachtblindheid
Erwin had vanavond de leiding en via Delft en de Vliet ging het naar Voorschoten. Bij Voorschoten de Vliet oversteken en binnendoor naar Wassenaar, Wassenaarsche Slag. Ondertussen begon het al lekker te schemeren  en in Wassenaar onder de bomen levert dat met een zonnebril al een behoorlijke nachtblindheid op...:-)
Al met al had begon het een heuse race tegen de klok te worden om voor het donker thuis te zijn. Erwin had nog iets van een lichtje voor en achter op zijn MTB, maar ik was het evenbeeld van de nightrider. Na een doldwaze dollemansrit door de duinen, waar we om beurten de kop overnamen en probeerden elkaar er af te pieren kwamen we in Scheveningen aan.

De Haagse Hermandad kijkt weg
Via de de stad ging het vervolgens richting huis. De Haagse Hermandad had er gelukkig weinig zin in vanavond, want we passeerden tot tweemaal toe een politiewagen die ons zonder een blik waardig te keuren voorbijreden (of was ik zo "stealthy" dat ze me niet eens zagen? ..:-). Of misschien zijn de prestatie-contracten voor dienders recentelijk net weer afgeschaft. Hoe dan ook: zonder door de sterke arm aangehouden te zijn geweest kwamen we ruim 3 kwartier na zonsondergang weer in het donker thuis aan. "Zie de maan schijnt door de bomen!". Morgen maar eerst even een paar fietslampjes kopen met dat herfstweer en steeds korter wordende dagen!


Teller:82 Activiteiten
Afstand:6,128.75 km
Gem. afstand:74.74 km
Tijd:244:35:42 u:m:s
Gem. tijd:02:58:58 u:m:s
Hoogte winst:26,942 m
Gem. snelheid:25.1 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:89 rpm

0 reacties: