zondag 14 maart 2010

Rondje Rhoon, 91 km, 4 uur en 8 minuten

Vanochtend om 08.00 uur stond Cees op de stoep voor het -eerder deze week uitgestippelde- rondje Rhoon. Het was zwaar bewolkt en het sputterde wat, dus we hoopten dat we het droog zouden houden vandaag.

Snel de route geladen in de Garmin en weg waren we.Via Kijkduin ging het door de duinen naar Hoek van Holland met een rustig gangetje. Vanaf HvH hadden we een lekker windje in de rug en D1 werd daar met zon 37km/uur afgelegd. In het achterhoofd wisten we natuurlijk dat we dat ergens gingen terug moeten betalen in dit rondje..:-). Bij Maasluis op het pontje naar Rozenburg, altijd leuk!
Cees al weer "eager" om van de Pont af te spurten (let ook vooral op die blik in zijn ogen..).
En de dorpsgek was ook mee..:-)

Aan de overkant was het even zoeken om op het juiste pad naar Poortugaal en Rhoon te raken. Maar dat was dan ook wel een heel mooi natuurpad waar de schapen vrijelijk rondom het fietspad losliepen(zoek de verschillen...). Ook hier weer de wind in de rug en lekker D1 freewheelen (wanneer moeten we hier nu eens de tol voor gaan betalen?). Vanaf Rhoon via de Beneluxtunnel terug naar "de overkant" Vlaardingen.
Ze wisten waarschijnlijk dat we kwamen want de tunnel was speciaal voor onze passage "auto-luw" gemaakt..:-) 
Ook Cees zijn fietsprestaties zitten duidelijk "in de lift"..:-)
Na Vlaardingen kregen we eindelijk waar we al de hele rit op hadden zitten wachten: de wind vol tegen(hé, hé). Gelukkig was het nog maar een kilometer of 15 dus dat leed was te overzien. Na ruim 4 uur en geen druppel regen onderweg waren we weer thuis. Een heerlijke, geslaagde trainingstocht.

Aantal:
16
Tot. duur:
30:00
Tot.afstand:
671
Gewicht:
Rustpols:
Zone
D1 


0 reacties: