zondag 20 juni 2010

D1, Rondje Alphen a/d Rijn, 101 kilometer

Een mooie rit door het groene hart
Vandaag was Cees verhinderd, dus was het voor mij alleen fietsen. Dat 'alleen fietsen' was met al die recente toertochten al weer een tijdje geleden. Nu de meeste geplande toertochten voorbij zijn en de zomervakantie in zicht is, loert het "verzuim gevaar" om de hoek. Helemaal bij regenachtig weer zoals van dit weekend.  "Sterk zijn Johan, gewoon gaan fietsen!". Gisteravond dus maar met http://www.bikeroutetoaster.com/ een nieuwe route uitgestippeld en naar de Garmin geupload.

Vandaag om 08.00 uur scherp zat ik op de fiets. Het idee was om ruim om Alphen a/d Rijn heen te fietsen. Bijkomend voordeel van deze route was dat deze over een voor mij nog nieuw (fiets-)gebied voerde. Zwammerdam, Nieuwkoop, Nieuwveen, Langeraar, Woubrugge, geweldig mooie pareltjes in het waterrijke groene hart.

Met het weer ging het ondanks de regenvoorspelling eigenlijk best goed. Af en toe een paar sputtertjes regen maar verder vrijwel droog, alhoewel wel donker bewolkt. Rond twaalven was ik weer thuis om nog even lekker van de zondagmiddag en avond te genieten. Het is toch weer een geweldig mooie fietsdag geworden. Het blijkt maar weer dat wat op voorhand een matige dag lijkt te worden toch als een mooie rit kan uitpakken!

Moraal van het verhaal: ondanks matige voorspellingen, altijd gewoon gaan fietsen!

Update ma-21-6: Werd gisteravond nog met een vaderdag kado verrast. En wat krijgt een sportieve vader voor vaderdag? Een lekker luie strandstoel. Inspanning en ontspanning moeten in balans zijn nietwaar?



Teller:56 Activiteiten
Afstand:3,849.73 km
Gem. afstand:68.75 km
Tijd:155:51:30 u:m:s
Gem. tijd:02:46:59 u:m:s
Hoogte winst:13,413 m
Gem. snelheid:24.7 km/u
Gem. HS:139 bpm
Gem. fietscadans:89 rpm

0 reacties: