zaterdag 14 mei 2011

Bloesemtocht met Julia

Mijn dochter Julia had best wel zin om mee te fietsen toen ik het haar vroeg vrijdagavond. Zaterdag is de Bloesemtocht, vertrek vanaf het honk van "TV Zoetermeer '77". Ik stelde voor om de 60km te gaan doen. Ze had nog nooit 60km gefietst, dus dat was best wel even spannend. Zelf had ik me al voorgenomen dat snelheid volslagen onbelangrijk was vandaag. Het doel was om Julia kennis te laten maken met een langere afstand dan ze tot nu toe gefietst had. Het is uiteraard wel de bedoeling dat ze na deze tocht weer zin heeft om een volgende te rijden. En dan komt snelheid vanzelf wel.

Toen we in Zoetermeer aankwamen rond 09.30 uur waren de meeste groepen al vertrokken. Alleen de 65+ groep was er nog. Omdat de tocht niet uitgepijlt was, is het fietsen in een groep toch wel handig. Na een korte kennismaking besluiten we om samen met de 65+ groep mee te fietsen. Prima geschikt voor ons doel van vandaag, ook al omdat er toch een flinke wind stond.
Af en toe even stoppen om de achterblijvers weer bij te laten komen.
De heenweg ging via Benthuizen richting Gouda. We hadden de wind in de rug, dus dat ging lekker. Na Gouda was het keerpunt en gingen we "onderlangs" weer richting Zoetermeer. Met de wind in de rug in de 65+ groep lag zelfs voor Julia het tempo te laag. En na Gouda gaf ze in een vlaag van overmoed aan dat ze toch wel wat harder wilde fietsen. De koffiestop lag bij Moordrecht, dus we besloten de groep (tijdelijk) gedag te zeggen en het tempo wat te verhogen. Helaas kregen we wel gelijk vol wind tegen na het keerpunt en het leermoment van de dag voor Julia was dat het toch heel anders fietst zonder een groep wind tegen. Toen we bij het rustpunt aankwamen vondt ze het een heel goed idee om de rest van de tocht weer met de 65+ groep mee te fietsen.
Mooie molens langs de Rottemeren. Het is vandaag molendag!
Na een lekker appelpunt met slagroom ging het na een half uurtje weer richting Zoetermeer. De zon, wolken, wind en molens langs de Rottemeren gaven de meest fraaie "Hollandsche plaatjes". De molens stonden er zowiezo vrolijk bij omdat het vandaag "Molendag" was.

Lekker voldaan zijn we bij aankomst weer met de fietsen op de auto richting Den Haag gereden. Thuis allebei even een schoonheidsslaapje gedaan en na een uurtje waren we allebei weer lekker fit.

Racefiets
3207 km (39x)
121:57 uur
Cross-hybride
448 km (8x)
19:41 uur
Totaal
3655 km 

0 reacties: