woensdag 17 augustus 2011

Het waren 3 geweldige kilometers!

Vanavond was het zo ver: de "kibbeling tocht". Naast Richard (de kibbeling bedinger) ging ook, tot mijn grote vreugde, buurman Niels mee. Het verzamelpunt was bij Cees zijn huis en aldaar aangekomen zagen we Cees en Richard al klaarstaan om te vertrekken. Richard was op een geleende MTB en ondanks de imposante overredingskracht van Cees, die onze prachtige opgeknapte backup racefiets speciaal voor hem klaar had gezet, volharde Richard in het gebruik van zijn geleende MTB (beginnersfouten +1).  De samenstelling was dus 3 racefietsen en 1 MTB.

Al gezellig keuvelend vertrokken we richting Hoek van Holland en we waren nauwelijks Wateringen uit of er  klonk een luide knal. De achterband van Richard zijn geleende MTB was geknald. Zou er dan echt een fiets God bestaand die mensen straft als ze vloeken in de kerk door kibbeling te willen eten tijdens een trainingsrit? Het leek er wel op. Uiteraard was er geen reserveband voorhanden (beginnersfouten +1), zodat we gelijk met zijn allen geparkeerd stonden. Na ampel beraad besloten we maar om Richard per auto te laten repatriëren door zijn vrouw en met z'n drieën alsnog verder te gaan.Wel een beetje sneu, maar het waren wel 3 geweldige kilometers Richard!..:-). 

We vertrokken niet voordat Cees zich er van vergewist had dat Richard "op zeker" volgende week woensdag weer een poging zou doen, maar dan wel op een racefiets. Ik hoop maar dat er dan niet meer over kibbeling gesproken wordt omdat de fiets God dan wellicht een bliksemschicht oid op ons neer laat komen ipv zoiets relatief onschuldig als een lekke MTB band nu. "Beter u leven blasfemisten!"
Binnenband ganz kaputt, geen kibbeling!
De rest van de tocht ging in een lekker tempo van zo rond de 26km gemiddeld. Mede door het gematigde tempo was het voor buurman Niels ook goed vol te houden en zonder onderweg in te storten bereikten we uiteindelijk weer Wateringen. Snel nog even een ijsje gekocht om de (gedeeltelijk) geslaagde tocht te vieren. Dat was voor herhaling vatbaar beaamde ook buurman Niels. En als Richard samen met Niels de volgende week weer meegaan gaat het de goede kant op met de club uitbreiding! ..:-)


Racefiets
6689 km (74x)
254:53 uur
Cross-hybride
587 km (10x)
25:41 uur
Totaal
7276 km

2 reacties:

Anoniem zei

FF een stukje fietsen op een doordeweekse dag moet kunnen Dus gauw een fiets regelen korte broek en een mouwloos shirtje aan klaar. Het leek andere toch verstandiger om wat passender aan te trekken. Achteraf gezien beter want dan had ik helemaal de plank mis geslagen op een MTB in vrijtijds kleding. Laten we het er gewoon op houden dat ik materiaalpech had. Ik had het tempo te pakken en wilde zelfs aan kop gaan rijden en dan gebeurt er dit ....
Nu ben ik gelukkig wel z`n type die als hij ergens aan begonnen is het ook wil afmaken dus heren jullie zijn nog niet van de " Kibbeling Deal" af

GR Richard

Johan Barelds zei

We gaan woensdag weer lekker fietsen Richard! Niels gaf aan ook wel weer mee te willen. Ennuhh...in een andere reactie op het blog hoorde ik van Frans dat kibbeling gezond voor me is (iets met vetzuren)..:-). Tot woensdag. ik heb er zin an!